Fitch retrogradează MKB în condiţiile în care sprijinul BayernLB pare puţin probabil

Banca ungara MKB, actionarul majoritar al MKB Romexterra Bank S.A., nu poate conta sa fie salvata de banca mama, banca publica bavareza BayernLB, in conditiile in care banca germana nu a venit in sprijinul diviziei sale din Austria, Hypo Group Alpe Adria, a apreciat miercuri (23 decembrie 2009) agentia de rating Fitch, transmite Reuters.

Fitch a anuntat ca a retrogradat ratingul suport al MKB, de la 1 la 2, ceea ce in terminologia Fitch inseamna ca probabilitatea de a obtine sprijin extern, in cazul in care MKB va avea nevoie de acest sprijin, a scazut de la “extrem de ridicat” la “ridicat”. “Retrogradarea intervine dupa o revizuire a posibilitatii obtinerii de sprijin, in cazul in care va fi nevoie de acest sprijin, din partea BayernLB, care detine 89 la suta din actiunile MKB”, a anuntat agentia de rating intr-un comunicat.

Citeste si:  Twitter le permite angajaţilor să lucreze de acasă "întotdeauna"

“În opinia Fitch, MKB si regiunea Europei Centrale si de Est in general, au devenit mai putin importante pentru BayernLB dupa recentul acord cu statul austriac si restul actionarilor in legatura cu nationalizarea Hypo Group Alpe Adria”, se mai arata in comunicatul Fitch. Ministrul austriac de Finante, Josef Proell, a anuntat, luni, nationalizarea Hypo Group Alpe Adria (HGAA), cea de a sasea banca din Austria, pentru evitarea falimentului.

Autoritatile de la Viena au precizat ca au fost nevoite sa intervina, dupa ce landul german Bavaria (actionarul principal de la BayernLB) a refuzat sa sprijine Hypo Group Alpe Adria, in ideea de a evita colapsul unei institutii imporante in sectorul bancar din Austria si din Europa emergenta, in special in fosta Iugos lavie. Separat, agentia de evaluare financiara Standard & Poor’s (S&P) a retras, miercuri, ratingurile bancii românesti MKB Romexterra Bank S.A., la cererea bancii. MKB Bank Zrt. detine o participatie de 82,4730 la suta din capitalul social al MKB Romexterra Bank.

Citeste si:  Consumul de alcool şi droguri poate duce la naşterea de copii cu greutate scăzută
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata