În criză, românii merg la Roma şi schiază în Austria sau Bulgaria

Principala destinatie a românilor pentru concedii in strainatate este Italia (7,68 la suta), urmata de Bulgaria (5,16 la suta) si Austria (4,86 la suta), se arata intr-un studiu al administratorilor site-ului trafic.ro.

Conform numarului de cautari efectuate pe cele peste 45.000 de site-uri monitorizate de trafic.ro in noiembrie si decembrie, destinatia turistica preferata de români pentru petrecerea vacantei de Sarbatori este “Roma”, urmata de “Brasov”, apoi “Italia”, “Paris” si “Austria”.
Studiile demografice trafic.ro au fost derulate timp de o luna pe aproape 2.000 de site-uri din România pe un esantion reprezentativ de peste 125.000 de respondenti. Totodata, aproape o treime dintre români nu mai pleaca in concediu in acest an (29,67 la suta), iar 41,49 la suta aleg România ca destinatie de vacanta.

În topul destinatiilor interne, cele mai cautate sunt statiunile montane de pe Valea Prahovei – Brasov, Predeal, Sinaia, insa si zona Bran Moeciu sau Vatra Dornei, dupa cum arata cuvintele-cheie in statisticile trafic.ro din noiembrie si decembrie.

Conform specialistilor site-ului infoturism.ro, al doilea site ca numar de vizitatori in trafic.ro la categoria Turism, in topul optiunilor românilor privind vacantele la schi, preferata este de departe Austria, urmata de România, Bulgaria, Franta, Elvetia si Italia. Cele mai accesibile sunt statiunile bulgaresti, unde un sejur de 4 zile la 3 stele, fara transport si fara masa incepe de la 40 de euro. În România, o vacanta de 5 zile la 3 stele, cu mic dejun si cina festiva de Sarbatori costa cât 8 zile la 4 stele in Austria – 500 de euro de persoana.

trafic.ro este primul serviciu de monitorizare si analiza in timp real a audientei web din România ce permite compararea performantei a peste 45.000 de site-uri din online-ul românesc.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.