Noul Guvern are în vedere adoptarea Legii bugetului de stat în prima jumătate a lui ianuarie 2010

Programul de guvernare al noului Cabinet contine un set de masuri pentru asigurarea relansarii si cresterii economiei, printre care si adoptarea, in regim de urgenta, a Legii bugetului de stat pe 2010 in prima jumatate a lunii ianuarie, in sesiune Extraordinara, a declarat miercuri (23 decembrie 2009) premierul Emil Boc, in discursul sustinut in plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului privind prioritatile pe care le are noul Cabinet.

De asemenea, masurile mai vizeaza mentinerea pe intreaga perioada de guvernare a aceluiasi nivel al cotei unice si al taxei pe valoarea adaugata, aplicarea in continuare a neimpozitarii profitului reinvestit, reducerea numarului de taxe si impozite, a birocratiei, absortia sporita a fondurilor europene, regândirea impozitului minim si restructurarea programului prima casa, utilizarea garantiilor guvernamentale si pentru alte domenii ale economii nationale si respectarea angajamentelor cu Fondul Monetar International, cu Uniunea Europeana si Banca Mondiala.

“Am avut o prima discutie inainte de inaintarea formulei de guvernare pentru a analiza aceste aspecte. Consider ca impozitul minim si-a atins tinta de a descuraja frauda fiscala. Din 2010 acest impozit trebuie regândit si reorientat catre domenii precum alimentatia publica (restaurante) sau industria hoteliera, unde evaziunea fiscala este mai greu de controlat. Programul Prima Casa trebuie restructurat, astfel incât in continuare sa poata sustine domeniul constructiilor si sa ofere posibilitatea diverselor categorii sociale de a putea avea acces la o casa”, a explicat Emil Boc.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.