EUR
4,75 RON
(+0.05%)
USD
4,22 RON
(-0.9%)
GBP
5,56 RON
(-1.23%)
CHF
4,24 RON
(-0.73%)
AUD
2,99 RON
(-0.39%)
CAD
3,14 RON
(-0.29%)
BGN
2,43 RON
(+0.02%)
RUB
0,07 RON
(+0.74%)
ZAR
0,29 RON
(+1.16%)
BRL
1,08 RON
(+2.3%)
CNY
0,63 RON
(-0.53%)
INR
0,06 RON
(+0.01%)

Zeci de milioane de dolari, pirataţi informatic de la Citigroup

0

Politia federala americana (FBI) ancheteaza un atac cibernetic impotriva bancii americane Citigroup, care ar fi dus la furtul câtorva zeci de milioane de dolari, relata cotidianul Wall Street Journal, provocând o dezmintire vehementa a grupului vizat, potrivit AFP.

Atacul, care ar fi fost efectuat in cursul verii de pirati având legaturi cu mafia ruseasca, a vizat Citibank, o filiala a Citigroup care acopera activitati bancare in SUA, a precizat cotidianul financiar american, citând surse guvernamentale neidentificate. Potrivit responsabililor citati de ziar, piratii au reusit sa atace si alte doua entitati americane, intre care o agentie guvernamentala nespecificata.

În afara de FBI, Agetia de Securitate Nationala (sectia de informatii a Pentagonului) si Departamentul Securitatii Interne ancheteaza aceste atacuri, sustine cotidianul.
“Alegatiile Wall Street Journal despre o introducere in sistemul Citibank si despre pierderi consecutive sunt false”, a dezmintit categoric banca intr-un comunicat. “Orice alegatie ca FBI ar lucra asupra Citigroup si asupra unei brese in sistemul sau, soldata cu zeci de milioane de dolari pierduti este falsa”, ins ista banca., afirmând ca “nu a existat nicio falie si nicio pierdere asociata acesteia”.

“Luam in serios securitatea conturilor clientilor nostri si a sistemelor noastre. Luam masuri in continuu pentru a ne proteja clientii impotriva fraudei si avem procedee de detectare asigurate de tehnologia de vârf pentru a impiedica activitatile frauduloase”, a adaugat banca. “Au existat ocazional – ca la, practic, toate institutiile financiare – cazuri de fraude sau imixtiune in sisteme terte care ne-au determinat sa luam masuri pentru a ne proteja clientii si Citibank. Dar contrar a ceea ce afirma Wall Street Journal marti – nu a existat nicio imixtiune in sistemul Citibank”, conchide ea.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.