Băncile, dispuse să negocieze dobânzile cu clienţii. Vezi aici care sunt sumele de pornire

Pentru sume mai mari de 50.000 lei la unele banci sau de peste 300.000 lei la altele, cei care vor sa faca un depozit pot negocia dobanzi superioare celor afisate oficial. In general, in prezent cele mai mari dobanzi sunt cele pentru termene scurte, de una pana la trei luni.

.

De exemplu, la Alpha Bank cea mai mare dobanda pentru lei este cea pentru un depozit de 15 saptamani, de 11%. „Suma minima pentru care se pot negocia dobanzi mai bune este de 300.000 lei, iar cea mai buna dobanda pe care o putem oferi acum este cea la depozitul de 15 saptamani, adica la 3 luni si 3 saptamani”, au declarat pentru Gandul reprezentanti ai Alpha Bank.

Citeste si:  Ziua Holocaustului în România

In schimb, la BCR, cea mai buna dobanda la depozitele in lei, in prezent, este de 8,5%, pentru un depozit pe 3 luni. „Nu va pot spune pe moment care este suma pentru care se poate negocia dobanda, dar daca veniti la noi la sediu va putem oferi si alte produse. Va pot recomanda sa cumparati unitati de fond la un fond monetar, cu randamente de 10-11%. Daca tineti banii mai mult, va putem da dobanda mai buna decat 8,5%, cea afisata acum de noi”, ne-a asigurat o angajata a bancii de la departamentul depozite din cadrul BCR.

Citeste si:  O bancă vrea să dea credite de 250 mil. € pentru „Prima casă"

Dobanda negociata pentru 50.000 lei

Cine dispune de 50.000 lei poate negocia dobanda pentru un depozit la Banca Transilvania. Aici cea mai mare bonificatie afisata este cea la o luna, de 9%, dar se poate obtine o valoare mai mare pentru minimum 50.000 lei. „Pentru o suma de cel putin 50.000 lei va putem oferi o dobanda de 9,5%, la un depozit pe o luna.

Pentru trei luni, sau mai precis pentru 210 zile, dobanda pe care v-o putem da este de 10%, la lei”, ne-a declarat una dintre responsabilele de la departamentul de depozite din cadrul Bancii Transilvania.

Citeste si:  Fiecărui locuitor îi reveneau 33 de bancnote şi 76 de monede, la finele anului 2010

Si pentru depozitele in euro este loc de negociere. Astfel, la aceeasi institutie bancara, pentru un depozit pe 77 zile dobanda este de 4%, putand ajunge, la 18 luni, la 4,25%, dupa cum ne asigura functionarii bancii amintite.

Integral in Gandul

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close