Maria Grapini: Proiecţia bugetului pentru anul 2010 nu este clară

Proiectul de buget pe anul 2010 are multe capcane pentru agenţii economici, a declarat, luni (28 decembrie 2009), Maria Grapini, preşedinta Federaţiei Patronatelor din Industria Uşoară.

,,Nu ştim dacă dispare sau nu impozitul minim. Neipozitarea profitului reinvestit este tot o promisiune pe care nu o văd realizabilă, atâta timp căt nu mă lasă să amortizez utilajul achiziţionat’, susţine reprezentantul investitorilor din industria uşoară. Lipsa dialogului social, consideră Grapini, a dus la trecerea în bugetul pe anul 2010 a unor facilităţi pentru IMM, care nu pot fi aplicate.

,,Dacă se dorea ieşirea din criză, Guvernul nu trebuia să promoveze o Lege a bugetului prin încălcarea Legii dialogului social şi a parteneriatului public privat’, precizează Grapini. Desfiinţarea ministerului pentru IMM este o măsură mult criticată de agenţii economici.
,,Sperăm să se creeze cel puţin un Departament pentru IMM, care să se ocupe de continuarea proiectelor începute şi să sprijine firmele în accesarea fondurilor europene’, a spus Grapini.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.