Cheltuieli-bombă: 100 de milioane de euro pentru deszăpezire

– Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri din Romania (CNADNR) va plati in aceasta iarna 397 milioane lei, adica aproape 100 milioane de euro, pentru deszapezirea tuturor soselelor nationale din tara.

– Dupa prima ninsoare serioasa, in care multe drumuri nationale si chiar Autostrada Soarelui au fost inchise, reprezentantii soferilor profesionisti spun ca deszapezirea a fost un esec.

.

CNADNR, prin cele sapte Directii Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) – Bucuresti, Craiova, Timisoara, Cluj, Brasov,Iasi si Constanta –, a incheiat contracte de deszapezire pentru toate cele 43 de sectii din subordinea DRDP-urilor.

Cea mai mare suma a fost repartizata filialei din Bucuresti, peste 133 milioane lei, iar cea mai mica suma – filialei din Constanta, aproape 19 milioane lei, potrivit informatiilor oferite Romaniei libere de catre CNADNR.

Reprezentantii soferilor profesionisti au declarat ca firmele care au castigat contractele de deszapezire nu si-au facut treaba bine.

„Deszapezirea a fost un esec total, atat in Bucuresti si pe soseaua de centura a acestuia, cat si pe majoritatea drumurilor nationale din tara. Sumele platite de CNADNR sunt foarte mari in raport cu serviciile oferite de firmele care ar trebui sa se ocupe de deszapezire. Pentru 100 milioane de euro, soselele trebuiau sa fie toate asfalt negru, sa nu se vada urma de zapada„, a declarat Victor Stan, presedintele Federatiei soferilor din Romania.

Reprezentantii CNADNR ne-au declarat ca exista clauze contractuale prin care pot fi penalizate firmele ce nu au facut deszapezirea cum trebuie. Insa, ceea ce reprezentantii CNADNR omit sa spuna e faptul ca aceste penalitati nu pot fi aplicate in contextul in care „conditiile meteorologice” nu permit interventia prompta a utilajelor.

„Autostrada Soarelui s-a inchis din cauza viscolului. Pe anumite portiuni vizibilitatea este zero. Nu s-a putut interveni, deoarece insemna sa-i trimit pe muncitorii aceia la moarte. Dupa ce se va opri viscolul, vom trimite angajatii firmei care a castigat licitatia sa intervina cu materialele necesare pentru reluarea circulatiei. Pana atunci, stau si ei la caldurica, alaturi de politisti„, a explicat nonşalant directorul general al CNADNR, Dorina Tiron, intr-o declaratie facuta acum cateva zile pentru Romania libera.

Integral în România Liberă

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.