Creştere cu 8,14% a numărului de licenţe acordate de Aeroclubului României, în 2009

Aeroclubul României a raportat, in 2009, o crestere a numarului de licente cu 8,14% fata de anul precedent, in timp ce numarul de decolari s-a diminuat cu 3,36%.

Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI), Aeroclubul României a acordat, in anul in curs, 160 licente pentru parasutisti sportivi, 150 pentru piloti planoristi, in timp ce alti 60 de elevi au fost licentiati cu PPL(A) sau brevet ULM.
La capitolul distinctii, sunt mentionate: locul intâi la Campionatul Premondial de Planorism din Ungaria (clasa standard), locul doi la Campionatul Mondial de Parasutism (clasa juniori), precum si prima participare la Campionatul European de Acrobatie Avion (Polonia) din ultimii cinci ani, cu o clasare in a doua jumatate a clasamentului.

Per total, la clasa planorism s-au realizat 68.000 km zbor distanta fata de 8.000 in anul 2008, obtinându-se 40 de insigne FAI C-Argint si 16 insigne FAI C-Aur, fata de doar 8 C-Argint in anul precedent.

Pe lista de activitati a Aeroclubului României sunt mentionate, totodata: organizarea Campionatului National de Planorism Distanta, Campionatul National de Planorism Acrobatie, Campionatul National de Parasutism si Cupa României la Parasutism, dar si mitinguri aeriene pentru promovarea aviatiei generale din România la Clinceni, Otopeni, Brasov, Buzau, Tuzla, Craiova, Satu Mare, Târgu Mures, Drobeta Turnu Severin.

În anul 2009, a fost demarata reabilitarea infrastructurii invechite a Aeroclubului României in vederea autorizarii conform standardelor europene, prin realizarea de reparatii a doua hangare la Clinceni, unul la Brasov-Sanpetru, unul la Deva si un altul la Craiova, a pistei de zbor Cluj, cladiri administrative la Clinceni, Târgu Mures, Suceava, Baia Mare, Sediul Central Bucuresti.

Potrivit bilantului pe 2009 a Aeroclubului României, au intrat in reparatii capitale un numar de 6 avioane, sase planoare si 11 motoare de avion, iar in luna decembrie, in functie de conditiile meteo, va fi receptionat din Germania avionul Extra 330SC, menit sa inlocuiasca aparatul pierdut in tragicul accident din iunie 2009.
În 2010, institutia pub lica aflata in subordinea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI) va continua scolarizarea gratuita a tinerilor cu vârste cuprinse intre 16 si 21 ani.

Conform Aeroclubului României, in cursul acestui an au fost organizate cursuri de calificare pentru piloti profesionisti pentru avion cu 13 angajati tineri si cu 10 sportivi de performanta curs de pilot instructor planor. Aeroclubul Românie i se ocupa cu activitatea de formare si selectare a personalului aeronautic sportiv din rândul tinerilor care doresc sa practice gratuit sporturi aeronautice (planorism, parasutism, zbor cu motor).

Înscrierile s-au realizat in toate cele 16 aerocluburi teritoriale aflate pe cuprinsul tarii: Bucuresti, Ploiesti, Brasov, Iasi, Suceava, Baia Mare, Satu Mare, Cluj, Oradea, Arad, Caransebes, Târgu Mures, Sibiu, Deva, Pitesti, Craiova. Dupa finalizarea cursurilor teoretice de 3 luni, candidatii care au trecut de examenul de admitere au inceput pregatirea de zbor iar la sfârsitul anului elevii care au parcurs programele au fost examinati de catre comisiile speciale, obtinând licenta de pilot sau de parasutist sportiv.

Loading...
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.