Deconturi de TVA nesoluţionate în Maramureş

Agentia Nationala de Administrare Fiscala avea la sfârsitul lunii noiembrie peste 10.000 de deconturi de TVA care trebuiau returnate, 71,8% fiind in termenul legal de solutionare de 30 de zile, 6,7% fiind suspendate si 21,6% intârziate.

Comparând valoarea deconturilor, se constata faptul ca exista probleme in returnarea celor mai mari sume incasate din TVA. De asemenea, statistica oficiala confirma faptul ca sumele pe care statul le intârzie sa le plateasca agentilor economici sunt mult mai mari decât cele pe care le datoreaza agentii economic i statului.
Conform Directiei Judetene a Finantelor Publice Maramures, printre judetele in care exista cele mai multe deconturi care au depasit termenul legal de solutionare, cu mari intârzieri, figureaza si Maramuresul.

În judet existau la sfârsitul lunii noiembrie 406 deconturi de TVA neplatite, in valoare totala de 36,82 milioane de lei. Dintre acestea, 320 – care insumeaza 23,68 milioane de lei, se afla in termenul legal de solutionare. De asemenea, 22 de deconturi de TVA din judetul Maramures, care insumeaza 4 milioane de lei, se afla cu termenul legal de solutionare suspendat. În schimb, 64 de deconturi de TVA, in valoare totala de 9,14 milioane de lei, se afla cu termenul legal de solutionare depasit.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.