Bugetul pe 2010 scoate sindicaliştii în stradă, primii sunt agricultorii

Primele actiuni sindicale pe anul 2010 vor fi in agricultura, la Parlament, pentru a sustine suplimentarea bugetului alocat agriculturii, a declarat presedintele Federatiei sindicatelor din Agricultura, AGROSTAR, Nicolae Stefan.

Eliminarea subventiilor din agricultura, cresterea accizelor, lipsa fondurilor pentru cofinantarea programelor europene, cresterea preturilor la utilitati var conduce, in opinia liderului sindical, la falimentarea a circa 70% din agentii economici din agricultura precum si la cresteri de preturi, respectiv cu circa 30% la carnea de pui si cu 25% la legume si fructe.

Producatorii estimeaza o crestere a preturilor la lactate cu circa 7-8%, iar la carnea de porc cu circa 30%. “Evaziunea fiscala la importurile din industria alimentara este in prezent de circa doua miliarde de euro. Aceste cresteri de preturi vor mari evaziunea”, a precizat liderul sindical, Stefan Nicolae. Presedintele Patronatului din industria de panificatie ROMPAN, Aurel Popescu, prevede si el cresteri de preturi, din luna februarie, la produsele de panificatie.

“Daca nu putem da cifre de cresteri de preturi pentru ca nu ne permite Cons iliul Concurentei, pot spune ca alergam dupa grâu de calitate pentru panificatie si ca apelam deja, la importuri. În aceste conditii, la care se mai adauga si eliminarea unor subventii in agricultura, cresterea preturilor la utilitati, sigur va creste si pretul la produsele de panificatie.
Daca nu lucrezi pe profit mai bine inchizi afacerea”, a spus Aurel Popescu. Potrivit sursei citate, cresterea preturilor va duce la cresterea evaziunii fiscale din acest sector. “În prezent evaziunea fiscala din industria de panificatie este de un miliard de euro”, a sustinut presedintele ROMPAN.

loading...

Citește și
Loading...

4 Comentarii
 1. pensionar spune

  Ce se intanpla cu milioane de pensionari, fara privilegi, fara relati, ciubuc, si inghetarea pensiei, cand totul se scunpeste.Cine ne apara???nu exista partid ,sindicat, care sa puna o vorba pentru oropsiti soarete care au creat bunurile vandute pe nimic unor destepti, cu sprijinul guvernelor dupa 1990.Dupa munca, sudoarea munci noastre au facut multi avere colosala considerat acum ;UN DREPT CASTIGAT; pe spinarea batjocorirea noastra a celor multi.Asta e reforma ,cine e bogat bine mersi, restul sa maora cat mai repede.

 2. angelescu spune

  va meritati soarta…toti rominii, bogati sau nu…de cind l-ati impuscat pe ceausescu sunteti blestemati.de aceea vor fi la putere toate scursurile societatii..doar oamenii cu bani caci oameni bogati nu mai sunt in rominia..oameni fara principii..care pt 2 bani isi omoroara si parintii..o sa ascultati numai manele de nu o sa mai scoata nimen din cap ca e cea mai tare muzica din lume…si o sa inghiti minciuni de-o sa ziceti ca traiti in paradis.vise frumoase…oilor

 3. laserul spune

  La lupta baieti, caci altfel nu veti mai avea ce sa mancati.

  Tot imprumutam, tot imprumutam, dar ramanem si fara bani de pensii si fara bani de salarii.

  dar nu ne gandim sa producem, ci doar sa imprumutam……………….
  concluzia?
  suntem tampiti

 4. pensionar spune

  In loc de subventi, aveti de ascultat ;manele cum sa votati Basescu;.Asta e rasplata, dar noi pensionari nici nu putem iesi la proteste, vom muri cu manele scrise pentru Bsescu ,[in loc de mancare, medicamente] si cu ;etno; si cu televiziunea poporului, si B1.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.