Ministrul Educaţiei: Disponibilizările din sistem – de la 1 septembrie 2010

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a dat asigurări, miercuri (30 decembrie 2009), că reducerile de posturi din sistemul de învăţământ românesc vor fi făcute de la data de 1 septembrie 2010.

„Acest an şcolar se va desfăşura şi se va încheia în aceleaşi condiţii în care a început. Măsurile pe care le vom lua vor fi luate de la 1 septembrie 2010”, a spus Funeriu, într-o declaraţie de presă. Potrivit ministrului Educaţiei, punctele esenţiale ale acestor măsuri vor avea în vedere interesul elevilor, astfel încât niciunul dintre ei să nu sufere odată cu punerea în aplicare a ordonanţei 114/2009.

„Trebuie să punem în aplicare această ordonanţă cu costuri sociale minime”, a spus Daniel Funeriu. El a anunţat că pe data de 5 ianuarie a invitat la o discuţie sindicatele din învăţământ, întâlnire la care au confirmat participarea toţi liderii sindicali. În urma discuţiilor cu sindicatele, Ministerul va prezenta punctul de vedere oficial. Potrivit demnitarului, măsurile care vor fi luate vor avea în vedere cifra de şcolarizare.

„Vom conduce această instituţie într-un mod riguros. Acum vedem câte posturi sunt ocupate. Analiza a fost făcută pe număr, dar cea pe care o vom face noi acum se referă la identificarea posturilor care sunt disponibile, care nu sunt ocupate”, a arătat Funeriu. Acesta a spus că la nivelul Ministerului pe care îl conduce există o serie de variante de măsuri.

„Nu ne primim în decizii. Acestea sunt decizii care sunt asumate şi care nu vor mai fi anulate”, a precizat Daniel Funeriu. Potrivit unei ordonanţe de urgenţă publicate marţi în Monitorul Oficial, numărul maxim de posturi finanţat pentru învăţământul preuniversitar de stat va scădea, în 2010, cu 15.000, de la 321.677 în intervalul ianuarie – august 2010, la 306.677 în septembrie – decembrie 2010.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.