EUR
4,76 RON
(+0.21%)
USD
4,19 RON
(+0.21%)
GBP
5,55 RON
(+0.8%)
CHF
4,19 RON
(+0.18%)
AUD
2,98 RON
(+0.06%)
CAD
3,14 RON
(+0.1%)
BGN
2,43 RON
(+0.13%)
RUB
0,07 RON
(-0.52%)
ZAR
0,29 RON
(+0.34%)
BRL
1,10 RON
(-0.05%)
CNY
0,62 RON
(+0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.23%)

Parlamentul dezbate bugetul pe 11 ianuarie 2010

0

Parlamentul va incepe dezbaterile la proiectul legii bugetului de stat si cel al asigurarilor sociale in 11 ianuarie, au decis, marti (29 decembrie 2009), Birourile reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor.

Conform deciziei conducerii celor doua Camere ale legislativului, termenul final pentru depunerea amendamentelor este 7 ianuarie, iar cel pentru Raportul comisiilor reunite de buget-finante, este 10 ianuarie.
“Stim ca exista o presiune supra Guvernului care este generata de necesitatea eliberarii transelor de la FMI si ca ar trebui ca bugetul sa fie aprobat pâna la sedinta board-ului FMI. Din acest motiv s-a adoptat un calendar extrem de strâns.

Începând cu data de 4 ianuarie pâna pe data de 7 ianuarie la orele 20,00 parlamentarii pot sa depuna amendamente. Comisiile avizatoare, altele decât comisiile reunite de buget-finante, se vor intâlni incepând cu 5 ianuarie pâna pe 6 ianuarie pentru finalizarea rapoartelor. Parlamentarii pot sa depuna amendamente daca vor sa fie dezbatute si aprobate in comisiile avizatoare, le pot depune inaintea sedintei avizatoare.

Daca nu apuca pot sa depuna direct la comisia de buget-finante amendamentele pâna pe 7 la orele 20,00”, a declarat vicepresedinte le Camerei Deputatilor, liberalul Ludovic Orban. El a mai spus ca termenul de depunere a raportului de catre comisiile sesizate pe fond – comisiile reunite de buget-finante – este de 10 ianuarie.
Orban a precizat ca parlamentarii se vor reuni in plenurile reunite ale Camerei si Senatului pe 11 ianuarie pentru a incepe dezbaterile la proiectul legii bugetului. Potrivit lui Orban, pe 11 ianuarie la ora 12,00 va avea loc sedinta Birourilor Permanente reunite, iar incepând cu ora 16,00 va incepe sedinta plenurilor reunite.

Întrebat când anticipeaza ca se va da votul final pe proiectul de lege al bugetului, Ludovic Orban a afirmat ca nu poate anticipa acest lucru având in vedere ca autorii amendamentelor la proiectul de lege au dreptul sa si le sustina in plen. “Plenul este suveran, nu pot sa anticipez.

Procedural, orice amendament, chiar daca a fost aprobat sau respins, poate fi sustinut in plen. Depinde de parlamentari in ce masura vor vrea sau nu vor vrea sa sustina si in plen amendamentele respinse. În functie de asta va fi si durata bugetului.

Sigur vom avea discutii si la nivel politic si nu suntem absurzi, suntem rationali si vom incerca sa sintetizam amendamentele astfel incât sa putem aproba legea bugetului de stat si a bugetului asigurarilor sociale in termenul care sa permita board-ului sa aprobe deblocarea transelor pentru luna februarie”, a spus Orban. În opinia sa, termenul de 15 ianuarie ca data de adoptare a proiectului de lege al bugetului de stat si a proiectului de lege al asigurarilor sociale este unul “realist”.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.