Persoanele fizice şi juridice pot intra cu câte 3 maşini vechi în programul Rabla

Persoanele fizice si juridice vor putea trimite la casare câte trei masini vechi, in Programul de reinnoire a parcului auto, incepând cu 1 ianuarie 2010, a declarat, marti (29 decembrie 2009), ministrul Mediului, Laszlo Borbely, dupa sedinta de Guvern.

Borbely a prezentat Executivului o nota privind programul “Rabla”, precizând ca pentru fiecare masina casata proprietarul va primi câte un tichet valoric de 3.800 de lei, in vederea achizitionarii de autovehicule noi. “În ceea ce priveste programul Rabla, a fost vorba de o informare, pentru ca prin ordin al ministrului, deja de la 1 ianuarie 2010, se continua acest program cu aceleasi prevederi. Deci, cel mult 3 tichete de câte 3.800 de lei pot fi prezentate de persoane fizice si persoane juridice”, a precizat Borbely.

El a mentionat ca in perioada urmatoare va avea in vedere posibilitatea ca persoanele juridice care aplica pentru programul Rabla sa poata trimite la casare cinci pâna la zece autovehicule, in schimbul tichetelor valorice. “Urmeaza sa reanalizam, in privinta persoanelor juridice – vin saptamâna viitoare cu o nota in guvern – eventual sa ridicam acest numar de la trei pâna la cinci sau cel mult zece, sa decidem in sedinta de saptamâna viitoare”, a mentionat ministrul Mediului.

Referitor la reinnoirea parcului de tractoare, Borbely a precizat ca programul ar urma sa intre in vigoare de la sfârsitul lunii ianuarie 2010. “În privinta reinnoirii parcului de tractoare, ce va intra in vigoare incepând din 2010, aici, conform legii, numai dupa 1 ianuarie putem sa emitem acest ordin al ministrului, sa porneasca acest program. Dar ordinul este finalizat si va aparea in prima jumatate a lunii ianuarie, urmând ca programul sa porneasca de la sfârsitul lunii ianuarie”, a spus Laszlo Borbely.

Citește și
1 Comentariu
  1. alina arghirescu spune

    doresc sa cunosc ce acte sunt necesare pt predarea masinilor la REMAT si care sunt conditiile,intrucat nu ma lamuresc de niciunde !
    va multumesc !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.