Prin politicile sale, Guvernul deconectează funcţionarii publici de la obiectivele sale

Continuarea vechilor politici guvernamentale vor aduce grave deservicii bugetului de stat, a declarat Sebastian Oprescu, presedinte al Sindicatul National al Functionarilor Publici (SNFP).

Anul 2009, sustine liderul sindical, a fost marcat prin deconectarea corpului functionarilor publici de la obiectivele Guvernului României, prin masuri precum politizarea excesiva a institutiilor publice, nefinantarea activitatii functionarilor, disponibilizari efectuate fara respectarea drepturilor salariatilor acordate de comunitate prin diferite legi. Toate acestea au dus la amplificarea evaziunii fiscale, a muncii la negru, la nerespectarea disciplinei economico-financiare, a protectiei consumatorului, deci, la slabirea autoritatii de stat in diferitele domenii.

Sindicatul National al Functionarilor Publici (SNFP) atentioneaza atât Guvernul României cât si cetatenii ca, in lipsa personalului, a finantarii institutionale si a sprijinului populatiei, functionarii publici nu vor putea lupta impotriva fenomenelor ce afecteaza atât de drastic bugetul statului in acest fel administratia pub lica devenind ineficienta si in anul 2010.
În conditiile in care Guvernul României va continua prin aceleasi politici sa slabeasca activitatea institutionala, corpul functionarilor publici va declansa la inceputul anului viitor actiuni de protest in interes public, pentru a se delimita de ineficienta masurilor guvernamentale, a adaugat Sebastian Oprescu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata