Producătorul auto SsangYong a inaugurat o nouă fabrică în Rusia

Premierul rus Vladimir Putin a participat marti (29 decembrie 2009), in orasul Vladivostok, la inaugurarea unei fabrici a producatorului auto sud-coreean SsangYong, transmite RIA Novosti.

Proiectul, in valoare de cinci miliarde de ruble (169 milioane de dolari), a fost lansat la un an dupa ce guvernul federal a majorat taxele asupra masinilor second hand din import, provocând nemultumirea soferilor si a oamenilor de afaceri din Extremul Orient, care depindeau de masinile importate din Asia. La fabrica din Vladivostok vor fi produse annual 25.000 de SUV-uri SsangYong, iar din 2010 vor fi pro duse camioane ale producatorului auto japonez Isuzu.

Adresându-se munictorilor de la uzina din Vladivostok, Putin i-a asigurat ca va face toate eforturile pentru revigorarea industriei auto din Rusia, grav afectata de criza financiara mondiala. El s-a pronuntat din nou in favoarea majorarii taxelor pentru automobilele importate: “Exista o singura optiune – sa dezvoltam productia auto interna. Fabrica voastra reprezinta un prim pas si sper ca nu va fi si ultimul”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.