Spania nu va mai prelungi programul “Rabla” din iunie 2010

Subventiile acordate de guvernul spaniol pentru achizitionarea unei masini noi vor expira la jumatatea lui 2010 si nu vor fi reinnoite, a anuntat Miguel Sebastian, ministrul spaniol al Industriei, transmite AFP.

Daca vânzarile vor continua la actualul nivel, sume le alocate de executiv se vor termina in iunie si “nu exista un plan de continuare a subventiilor”, a explicat oficialul spaniol, Acesta a apreciat ca “planurile de stimulare a achizitiilor de masini functioneaza numai daca sunt provizorii, altfel nu mai reprezinta o stimulare”.

Conform reglementarilor adoptate in Spania in luna iunie, cumparatorii de masini primesc o subventie de 500 euro de la guvernul central, 500 de euro de la guvernul regional si 1.000 de euro de la producatorul auto. Masura, similara cu altele adoptate in unele state ale Uniunii Europene, beneficiaza de un buget initial de 100 milioane de euro (144 milioane de dolari).

În noiembrie vânzarile de masini noi in Spania au urcat cu 37% comparativ cu perioada similara din 2008, a treia crestere lunara consecutiva, datorita subventiilor guvernamentale. În 2008 vânzarile de masini nou au scazut in Spania cu 28%, cel mai semnificativ declin anual inregistrat vreodata din cauza impactului crizei financiare mondiale, care a afectat puternic Spania.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.