EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

Sprijin financiar pentru particparea la târgul internaţional “Săptămâna Verde”

0

Firmele care vor sa participe la târgul international “Saptamâna Verde” de la Berlin pot beneficia de sprijin financiar de la bugetul de stat, potrivit anuntului publicat pe site-ul Ministerului Agriculturii.

Fondurile sunt administrate de fostul minister al IMM-urilor, Comertul si Mediului de Afaceri, in prezent Ministerul Economiei si Mediului de Afaceri, si vizeaza decontarea cotei de 50% din contravaloarea cheltuielilor de transport si cazare pe perioada târgului pentru un delegat si integral a cheltuielilor de transport, formalitati si taxe vamale, manipulari si depozitare pentru mostrele expediate in regim de export temporar.

Cheltuielile efectuate pentru organizarea standului la târg se suporta integral de la bugetul de stat. Conditiile de participare sunt cele stipulate in Hotarârea de Guvern nr. 296/2007 pentru programul de promovare a exporturilor prin instrumentul participare la târguri si expozitii internationale. Potrivit anuntului, la actiunile organizate in cadrul acestui program de promovare pot participa in limita locurilor disponibile firmele inregistrate conform Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, care nu au benefic iat in ultimii doi ani fiscali si in anul fiscal in curs, de ajutor de minimis, echivalentul in lei a 200.000 euro.

De asemenea, firmele nu trebuie sa se afle in procedura de executare silita, reorganizare judiciara, faliment, inchidere operationala, dizolvare, lichidare sau in alte situatii reglementate de lege, iar la data depunerii cererii de inscriere pentru participare la târgul international sa nu inregistreze debite la bugetul de stat, respectiv la bugetele locale.

Nu in ultimul rând, firmele care vor beneficia de sprijin au in obiectul de activitate operatiuni de export nomenclatorul de export corespunde cu profilul târgului la care se solicita participarea, produsele sunt de conceptie si/sau marca proprie, de calitate si cu valoare adaugata ridicata, au rezultate pozitive privind eficienta participarii la târguri si expozitii cu sprijin de la bugetul de stat. Numarul de participari ale unui operator economic la târguri internationale cu sprijin de la bugetul de stat trebuie sa fie de maximum patru pe an.

Documentatia completa de inscriere la târguri internationale cu finantare de la bugetul de stat trebuie sa contina, in afara de fisa de inscriere, declaratie pe propria raspundere care sa ateste daca agentul economic a beneficiat in ultimii doi ani fiscali si in anul fiscal in curs de ajutor de stat sau de ajutor ,,de minimis”, certificatul de atestare fiscala emis de Administratia Financiara, certificatul fiscal privind impozitele si taxele emis de Autoritatea Locala, dar si ordinul de plata pentru garantia de 2.000 de lei in contul CRPC.

Anul trecut, România a fost prezenta cu 12 firme in pavilionul national organizat la “Saptamâna Verde”, alaturi de un restaurant in care s-au gatit produse traditionale românesti. Firmele românesti prezente la Berlin au expus vinuri, brânzeturi, produse traditionale, miere, produse din carne de vita si de oaie. De asemenea, Romsilva a venit cu produse specifice precum fructe de padure, pastravi, iar mestesugarii români cu oua inconde iate, ceramica de Horezu si tesaturile.

România se afla la a opta participare consecutiva la “Saptamâna Verde”, considerat cel mai mare eveniment de specialitate in domeniul alimentar si agricol din Europa.
Societatea de târguri si expozitii Messe Berlin, organizeaza la Berlin (Germania) a 75-a editie a Expozitiei Internationale pentru Industrie Alimentara, Agricultura si Horticultura “Saptamâna Verde”.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.