Economia Rusiei ar putea creşte cu 3,1% în 2010

0

Rusia va inregistra o crestere economica de 3,1% in 2010, daca nu vor aparea schimbari in conjunctura economica, a estimat Ministerul rus al Dezvoltarii economice, intr-un raport citat miercuri (30 decembrie 2009) de agentiile ruse, transmite AFP.

“PIB-ul ar putea creste cu aproximativ 3,1% in cazul in care tendintele economice mondiale persista”, se arata in raport. De altfel, daca masurile anticriza sunt eficace, economia rusa “are un potential de intoarcere rapida la o crestere de 5-6%”. Saptamâna trecuta, presedintele rus, Dmitri Medvedev, a estimat ca o crestere de 5% in 2010 in Rusia ar fi un “rezultat excelent”.

Rusia, care a cunoscut in ultimii ani rate de crestere satisfacatoare – 5,6% in 2008, 8,1% in 2007, 7,7% in 2006 – a fost grav afectata de criza economica mondiala, mai ales din cauza scaderii preturilor la hidrocarburi, care reprezinta 60% din veniturile din exporturi.
La finalul lui 2009, autoritatile estimeaza o scadere a PIB-ului de aproximativ 8,7%. Totusi, acestea estimeaza ca tara a iesit din recesiune in trimestrul al treilea. Ministerul Dezvoltarii Economice a precizat in raport ca PIB-ul a crescut cu 1,1% in trimestrul al treilea fata de precedentul, si cu 1,9% in al patrulea.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.