FEN susţine reforma, dar nu cu un preţ greşit

Federatia Educatiei Nationale solicita Guvernului sa reanalizeze Ordonanta de Urgenta nr. 114/2009, in conditiile in care acest act normativ nici macar nu fost discutat cu sindicatele, precizeaza un Comunicat de presa al Federatiei Educatiei Nationale.

FEN considera ca, intr-un sistem national cum este invatamântul, nu se pot “taia posturi din pix”, fara o analiza competenta prealabila. “Este revoltator modul in care Guvernul intelege sa faca reforma. FEN a sustinut si va sustine in continuare reforma, insa primordiale sunt reforma curriculara, reforma continuturilor si stabilirea competentelor pe care elevii trebuie sa le dobândeasca,” sustine Constantin Ciosu, secretar general FEN.

Sindicalistii membrii FEN apreciaza ca trebuie, mai intâi, stabilit nivelul calitativ al invatamântului care se doreste a fi oferit copiilor acestei tari si dupa aceea sa fie stabilit personalul de care este nevoie. “Nu poti sa incepi cu sfârsitul, deoarece bulversezi si mai mult invatamântul.

Trebuie tinut cont de specificul meseriei de profesor. Cadrele didactice s-au pregatit special pentru aceasta meserie. În conditiile in care vor fi concediate, acestea isi vor gasi cu greu un serviciu in alt domeniu. În plus, daca concediem pe banda rulanta angajatii din invatamânt ne intrebam cine va mai preda la catedra, daca nu cumva Guvernul are in vedere reinvierea sistemului comunist cu clase supraaglomerate, in care calitatea nu avea niciun fel de valoare”, mai declara Constantin Ciosu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.