Germania face apel la statele G20 să-şi reechilibreze bugetele

Ministrul german de Finante, Wolfgang Schaüble, a facut apel miercuri (30 decembrie 2009) la tarile care au un mare deficit de cont curent sa-si reechilibreze economiile si a cerut grupului G20 sa-si coordoneze strategiile de iesire din criza, transmite Reuters.

Într-un interviu publicat in cotidianul german Handelsblatt, ministrul a amintit ca tarile G20 au discutat in septembrie, la Pittsburgh, cu privire la o strategie comuna privind o crestere solida, durabila si echilibrata. “Tarile si zonele monetare cu un deficit ridicat (…) trebuie sa accepte sa-si sporeasca economiile, sa-si consolideze bugetul, sa mentina pietele deschise si sa-si intareasca sectoarele de export”, a anuntat ministerul.

Tarile care dispun, dimpotriva, de un excedent, ar trebui sa-si consolideze sursele interne de crestere, crescând de pilda investitiile, sporind productivitatea in sectorul serviciilor, sau reformând sistemul securitatii soc iale, a aratat el. Germania face parte din tarile care au un excedent de cont curent. Wolfgang Schaüble a precizat ca ministrii de Finante din G20 vor colabora pentru a discuta punerea in aplicare a strategiilor de iesire din criza, la urmatoarele summituri, din iunie si noiembrie 2010.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.