Germania face apel la statele G20 să-şi reechilibreze bugetele

Ministrul german de Finante, Wolfgang Schaüble, a facut apel miercuri (30 decembrie 2009) la tarile care au un mare deficit de cont curent sa-si reechilibreze economiile si a cerut grupului G20 sa-si coordoneze strategiile de iesire din criza, transmite Reuters.

Într-un interviu publicat in cotidianul german Handelsblatt, ministrul a amintit ca tarile G20 au discutat in septembrie, la Pittsburgh, cu privire la o strategie comuna privind o crestere solida, durabila si echilibrata. “Tarile si zonele monetare cu un deficit ridicat (…) trebuie sa accepte sa-si sporeasca economiile, sa-si consolideze bugetul, sa mentina pietele deschise si sa-si intareasca sectoarele de export”, a anuntat ministerul.

Tarile care dispun, dimpotriva, de un excedent, ar trebui sa-si consolideze sursele interne de crestere, crescând de pilda investitiile, sporind productivitatea in sectorul serviciilor, sau reformând sistemul securitatii soc iale, a aratat el. Germania face parte din tarile care au un excedent de cont curent. Wolfgang Schaüble a precizat ca ministrii de Finante din G20 vor colabora pentru a discuta punerea in aplicare a strategiilor de iesire din criza, la urmatoarele summituri, din iunie si noiembrie 2010.

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.