În anul 2010 cheltuielile de personal la MMFPS scad cu 35%

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a redus, prin aplicarea prevederilor Legii nr.329/2009, numarul institutiilor aflate in subordine de la 8 la 5 si numarul total de posturi existent la nivelul aparatului central al ministerului si al structurilor aflate in subordinea sa cu aproximativ 1.450, precizeaza un Comunicat de presa al MMFPS.

Conform MMFPS, in cadrul aceluiasi proces de reorganizare, Inspectia Muncii institutie, care pâna la intrarea in vigoare a Legii nr.329/2009 se finanta integral din venituri proprii, a fost reorganizata ca institutie pub lica finantata integral de la bugetul de stat. Astfel veniturile proprii realizate in anul 2009 de Inspectia Muncii (circa 345 milioane lei) se fac venit la bugetul de stat, iar finantarea cheltuielilor acestei institutii se realizeaza incepând cu luna decembrie 2009 de la bugetul de stat.

Referindu-se strict la capitolul cheltuieli de personal in anul 2009, MMFPS precizeaza ca acestea sunt astfel repartizate: la Inspectia Muncii 234 milioane lei, la Ministerul Munc ii, Familiei si Protectiei Sociale, inclusiv celelalte unitati din subordinea acestuia, in suma de 102 milioane lei.

Astfel fata de totalul de 336 milioane lei cheltuieli de personal alocate in anul 2009 pentru intregul personal din aparatul central al ministerului si al structurilor aflate in subordinea sa, pentru anul 2010 sunt prevazute fonduri in suma de 219 milioane lei, o diminuare cu 35%. Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Soc iale face aceste precizari ca raspuns la afirmatiile aparute in mass-media, in aceasta perioada, cu privire la cresterea semnificativa a cheltuielilor de personal aferente ministerului pe anul 2010.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.