Job-urile din agricultura Angliei, neatractive pentru şomeri

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Mehedinti are ca oferta 50 de locuri de munca din Anglia, repartizate pentru 2010 prin reteaua EURES, pentru care exista doar 15 solicitari.

Directorul adjunct al AJOFM Mehedinti, Iustin Florescu, a declarat miercuri (30 decembrie 2009), ca desi salariul este atractiv – 800 lire lunar – somerii mehedinteni nu sunt interesati sa plece la recoltat de legume in Anglia.

„Probabil ca acestia sunt descurajati de conditiile impuse de angajatori, printre acestea, obligatoriu, ei trebuie sa cunoasca limba engleza si in perioada de angajare, intre 3 si 6 luni, neavând dreptul la decontarea cheltuielilor de transport in cazul in care vor sa revina in tara pentru rezolvarea vreunei probleme”, a precizat Florescu.

În judetul Mehedinti, rata somajului a ajuns la 13,65 %, corespunzatoare unui numar de 16.8 17 someri, din care 59,17 % sunt neindemnizati. Iustin Florescu considera ca nu se justifica refuzul unor persoane cu o stare financiara precara de a ocupa cele 50 de locuri de munca disponibile in Marea Britanie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.