Numărul turistilor a scăzut cu 10% în 2009

Numarul turistilor a inregistrat o scadere de pâna la 10%, in 2009, in România, insa in preajma sarbatorilor de iarna acesta a crescut datorita preturilor mai mici practicate de operatori, a declarat, miercuri (30 decembrie 2009), la un post de televiziune, purtatorul de cuvânt al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Traian Badulescu.

“Preturile au fost mai bune de Craciun, in acest an. Se poate spune ca in 2009 a fost inregistrata o scadere de pâna la 10% a numarului de turisti, dar pâna de Craciun s-a inregistrat o crestere a acestuia, datorita preturilor mai mici”, a afirmat Badulescu. Potrivit purtatorului de cuvânt al ANAT, 400 de români petrec sarbatorile pe vase de croaziere si 1.000 in insule exotice.

“Austria este destinatia numarul unu in plan extern aleasa de români pentru sporturile de iarna. Acolo sunt foarte multe statiuni de schi”, a spus acesta. În ceea ce priveste ofertele pentru Revelion, acesta a mentionat ca preturile sunt mai ridicate in comparatie cu cele pentru sejururile petrecute in perioada Craciunului. “Daca vorbim de turism intern, au aparut multe oferte alternative. În special pe Litoral se gasesc multe hoteluri cu SPA si masaj. Un Revelion pe Litoral costa peste 500 de lei, la un hotel de 5 stele. În timpul verii ace st tarif se practica pe noapte”, a adaugat Badulescu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.