Infractorii virtuali piratează site-urile de jocuri online

Infractorii virtuali apeleaza din ce in ce mai mult la site-urile de jocuri pentru a intra in posesia informatiilor de la utilizatori, dar si pentru a virusa calculatoarele acestora, releva o noua statistica intocmita de catre expertii laboratoarelor G Data Security.

Conform sursei citate, hotii online falsifica website-uri de jocuri online, directionând atacuri de tip phishing catre comunitatea virtuala. Specialistii G Data au detectat, deja, pagini de Internet contrafacute in franceza, olandeza, spaniola si engleza, iar autorii sunt interesati mai ales de aflarea detaliilor de cont a tinerilor jucatori si a detaliilor cartilor de credit ale parintilor lor.

Citeste si:  Taximetriştii îşi pot pierde certificatul de înmatriculare şi plăcuţele dacă circulă neautorizaţi

Site-urile pirat solicita utilizatorilor sa introduca numele si parola, fiind practic imposibil pentru copii si chiar pentru adulti sa faca diferenta intre site-urile adevarate si cele contrafacute, se noteaza in concluzia cercetarii G Data. Un alt risc este reprezentat de phishing-ul cartilor de credit folossite ca modalitate de plata pentru accesarea jocurilor online.

Astfel, daca utilizatorul isi introduce informatiile cartii de credit pe site-ul pirat, infractorii virtuali pot face ei ins isi achizitii cu aceste informatii sau le pot vinde pe website-uri din lumea interlopa. Pentru a evita situatiile neplacute, G Data Security recomanda ca toti parintii sa viziteze site¬urile pentru o anumita vârsta, impreuna cu copiii. Totodata, parintii sunt invitati sa supravegheze activitatea pe internet a copiilor lor.

Citeste si:  Televizorul - un dispozitiv de control al minţii care creează dependenţă

G Data Software a inaugurat, oficial, divizia din România pe data de 5 iunie 2009, in cadrul expozitiei de profil CERF 2009. În luna octombrie, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata mondiala de antivirus, a fost desemnata de publicatia Virus Bulletin drept producatorul numarul 1 din Europa in materie de securitate software.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close