14 miliarde de mărci germane sunt în continuare în circulaţie

La 8 ani dupa introducerea in circulatie a monedelor si bancnotelor euro ca mijloc de plata, in Germania exista in continuare in circulatie aproximativ 14 miliarde de marci germane (deutsche marks), echivalentul a aproape sapte miliarde de euro, a declarat un responsabil de la Banca centrala a Germaniei (Bundesbank), informeaza AFP.

“Exista in continuare 13,6 miliarde marci germane in circulatie, dintre care jumatate in monede si jumatate in bancnote”, a declarat pentru cotidianul Hamburger Abendblatt responsabilul biroului din Hamburg al Bundesbank, Adelheid Sailer-Schuster. Potrivit acestuia, zilnic aproximativ 100 de persoane vin la filiala din Hamburg a Bundesbank pentru a-si schimba marcile in euro.

Pe parcursul anului 2009, aproximativ 22.000 de germani au schimbat 9,4 milioane marci in euro la filiala din Hamburg a Bundesbank. Spre deosebire de majoritatea celorlaltor state care au facut trecerea la moneda euro, Germania nu a impus o data limita pentru conversia vechii monede nationale in euro. Anul trecut de exemplu au fost schimbate in euro 158,5 de milioane de marci germane.
Conversia din marci in euro a fost, si este si in prezent, o operatie fara costuri. “Acest lucru va fi valabil si peste 50 sau 100 de ani. În consecinta, nu este niciun motiv de graba”, a spus oficialul de la Bundesbank.

Citește și
1 Comentariu
  1. Fejer Gabor spune

    Oare se schimba marcile germane si in Romania?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.