EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,44 RON
(0%)
GBP
5,40 RON
(0%)
CHF
4,57 RON
(+0.02%)
BGN
2,47 RON
(-0%)
BYN
1,85 RON
(0%)
CAD
3,17 RON
(0%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,90 RON
(-0%)
JPY
0,04 RON
(-0%)
CZK
0,18 RON
(-0%)
INR
0,06 RON
(-0%)

Parlamentarii doresc acordarea de miere şi pentru elevii din învăţământul privat

Comisiile reunite de buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor şi Senat au aprobat vineri (8 ianuarie 2010) un amendament prin care se finanţează acordarea mierii de albine şi pentru elevii din învăţământul privat din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată acordate bugetelor locale.

La vot, 22 de parlamentari s-au pronunţat în favoarea acestui amendament – promovat de social democratul Marius Sorin Bota – şapte au fost împotrivă, iar opt s-au abţinut.
Practic, amendamentul completează programul „Cornul şi laptele” pentru elevii din clasele I-VIII din învăţământul de stat şi privat, în proiectul iniţial al bugetului propus de guvern fiind prevăzut că mierea ca supliment nutrivit era finanţată doar pentru clasele I-IV din învăţământul de stat şi confesional.

Totuşi proiectul aprobat cu o largă majoritate nu a fost lipsit de controverse, secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Gheorghe Gherghina declarând că nu sunt aprobate normele de aplicare a legii privind acordarea de miere nici măcar pentru elevii de la stat.
„Nu s-a dat nici până acum şi nu se va da nici anul acesta”, a precizat secretarul de stat. În context, Gherghina a spus că nu Executivul este cel care nu este de acord cu această modificare.

Citește și
1 Comentariu
  1. EWR spune

    ia te uita ce gandire larga au parlamentarii ,mai sa fie, independenti,pdl-isti,psd,-isti de stransura mitrea mopsul, sau alte nationalitati inlocuitoare, ei asa mai zicem si noi ca celelalte s-au terminat ,ce-ar mai fi de facut ,pe aciolea, da astia gandesc nu gluma sa le sara in brate elevii,dar si basescu sa sara inbrate la bgs,la nastase,la iliescu,sau la geoana ,care n-o sa-l prinda si-l scapa pe jos, si se sparge mititelul ,si n-apuca sa vada canalele sau blocajele cu blaga ,mai sa fie, chiar presedintele nostru drag,c sa nu vada cata miere au primit bastinasii ;

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata