Bugetul Ministerului Economiei a fost aprobat de comisiile de buget-finanţe

Bugetul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri a fost aprobat în forma propusă de guvern, potrivit votului exprimat, sâmbătă (9 ianuarie 2010), de membrii comisiilor parlamentare reunite de buget-finanţe.

Niciunul dintre cele 59 de amendamente propuse nu a fost admis, cele mai multe nefiind susţinute de iniţiatori, care au absentat „in corpore” de la şedinţa comună a Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci a Camerei Deputaţilor şi Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piată de capital a Senatului.
Între puţinele amendamente dezbătute s-a numărat cel susţinut de PSD pentru alocarea de la bugetul statului a unei sume de 12 milioane lei, în vederea dezvoltării Parcului Industrial Craiova.

Citeste si:  Vanghelie: Nu am văzut în viaţa mea asemenea execuţii, nici la partidul comunist

În răspunsul său, ministrul Adriean Videanu a arătat că „efortul de 380 milioane euro prin care statul român garanteayă investiâia Ford de la Craiova este suficient şi încurajator pentru demararea investiâiei, nefiind nevoie de o suplimentare”. În favoarea amendamentului au fost 18 voturi, contra – 18, iar abţineri – trei. „Votul celor nehorâţi a înclinat balanţa”, s-a apreciat.
Amendamentele legate de alocarea de sume suplimentare pentru electrificarea unor sate, cătune şi, în general, zone izolate, au fost retrase, dat fiind că ministerul a dat asigurări că proiectele respective vor fi concretizate până în anul 2012.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner