Boc: Bugetul pentru 2010 este unul al ieşirii din criza economică

Premierul Emil Boc a declarat luni (11 ianuarie 2010), în deschiderea şedinţei comune a celor două Camere ale Parlamentului, că bugetul de stat pentru 2010 este unul al ieşirii din criza economică, fiind „un buget care dă siguranţa că salariile, pensiile şi alocaţiile – aşa cum sunt ele azi- vor putea fi plătite şi mâine”.

„În anii 2010, 2011, şi în prima parte a anului 2012, nu avem niciun fel de campanie electorală, niciun fel de alegeri, aşa că vom putea să ne concentrăm 100% pe ceea ce înseamnă soarta ţării şi a fiecărui român în parte. Partea cea mai grea a crizei a fost depăşită în anul 2009. Anul 2010 este anul ieşirii din criză şi al pregătirii creşterii economice.

Citeste si:  Victor Ponta: România, un model pentru multe state europene în domeniul telemedicinei

Acest buget ţine cont de aceste considerente. Este un buget al ieşirii din criză şi al pregătirii relansării economice a României şi pentru îmbunătăţirea vieţii românilor’, a declarat Boc. De asemenea, premierul Emil Boc a subliniat faptul că, prin bugetul dezbătut aceste zile în Parlament, Executivul doreşte să schimbe direcţia folosirii banilor publici, intenţionând să-i orienteze mai ales spre domeniul investiţiilor şi al creării de locuri de muncă.

„Nu mai putem continua cu această creştere economică artificială, pe care am avut-o în trecut, cu acelaşi tip de stat învechit, cu aceleaşi proceduri birocratice. Trebuie să se schimbe definitiv ceva în această ţară. România nu mai poate creşte economic bazându-se doar pe consum şi datorii. Din nefericire, acesta a fost modelul de creştere economică a României din ultimii 20 de ani. (…)

Citeste si:  Constantin: România şi Polonia vor avea un punct de vedere comun pentru susţinerea producătorilor afectaţi de embargoul rusesc

Am consumat însă mai mult decât am produs, iar banii pe care i-am produs nu i-am orientat spre investiţii şi locuri de muncă, pentru a creştere economică sănătoasă a României pe termen lung”, a subliniat premierul Emil Boc. El a precizat că veniturile din PIB ale României sunt „cele mai mici din UE„.
„Suntem la 31% din PIB, în timp ce cheltuielile ajung la 37-39%. Nicăieri în lume nu se poate face dezvoltare economică cu astfel de politici”, a afirmat Boc. Primul ministru a mai spus că se aşteaptă la o creştere economică a României în anul 2010 la 1,3% şi la un deficit bugetar de 5,9%.

Citeste si:  DNA: Doboş Anton, fostul manager general al clubului Universitatea Cluj, şi-a recunoscut fapta
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata