EUR
4,83 RON
(+0.05%)
USD
4,43 RON
(+1.08%)
GBP
5,47 RON
(+0.46%)
CHF
4,56 RON
(+0.24%)
BGN
2,47 RON
(+0.04%)
BYN
1,72 RON
(+1.15%)
CAD
3,17 RON
(-0.24%)
RSD
0,04 RON
(+0.06%)
AUD
2,75 RON
(-0.92%)
JPY
0,04 RON
(+1.06%)
CZK
0,18 RON
(-1.39%)
INR
0,06 RON
(-1.57%)

 

Sibex lansează contractul futures pe indicele Dow Jones Industrial Average

Sibex a semnat cu CME Group şi Dow Jones Indexes contractul de sub-licenţiere a indicelui Dow Jones Industrial Average, conform căruia Bursa din Sibiu are dreptul să lanseze pentru tranzacţionare contracte futures având ca activ suport indicele Dow Jones Industrial Average.

CME Group, care administrează cea mai mare şi diversificată piaţă de instrumente derivate din lume, deţine licenţa exclusivă pentru contractul futures pe indicele Dow Jones Industrial Average (DJIA) denominat în dolari americani.
Contractul futures ce urmează a fi listat pe piaţa Sibex va fi denominat în dolari americani şi lei, va avea multiplicatorul 1 (valoarea indicelui) şi scadenţe trimestriale de până la 12 luni. Acest produs este dedicat în principal investitorilor autohtoni şi va completa gama de instrumente financiare disponibile pe piaţa de capital din România.

„Suntem încântaţi să începem cooperarea cu CME Group şi Dow Jones Indexes, iar acest proiect constituie unul din cei mai importanţi paşi pe care îi facem în cadrul strategiei noastre de construire a unei pieţe de produse derivate lichide şi eficiente în România”, a declarat preşedintele Bursei din Sibiu, Teodor Ancuţa.
Potrivit directorului Produse şi Servicii Internaţionale în cadrul CME Group, Robert Ray, Sibex este acum în postura de a oferi acces la indicele Dow Jones Industrial Average.

„Această nouă colaborare oferă CME Group posibilitatea de a-şi atrage parteneri strategici şi de a oferi noi oportunităţi investitorilor de pretutindeni”, a spus Ray.
Preşedintele Dow Jones Indexes, Michael A. Petronella, a declarat, la rândul său, că Sibex este în prim plan prin lansarea în România a contractului pe indicele Dow Jones Industrial Average, unul din cei mai recunoscuţi pe plan mondial.

„Pentru Dow Jones Indexes, acesta este o confirmare a faptului că DJIA este lider al portofoliului nostru de indici globali şi, totodată, cel mai important indice al pieţei americane ca activ suport pentru produse investiţionale pe plan mondial”, a adăugat Petronella.

Bursa Monetar Financiară şi de Mărfuri Sibiu (Sibex) este lider al pieţei de capital din România pe segmentul instrumentelor financiare derivate. Înfiinţată în 1994 şi autorizată de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, societatea are în prezent 38 de membri activi (Societăţi de Servicii de Investiţii Financiare şi bănci comerciale), iar 30 de produse derivate sunt disponibile pentru tranzacţionare pe sistemul electronic SIBEX.

CME Group (www.cmegroup.com) este cea mai mare şi mai diversificată piaţă de instrumente derivate din lume la care întreaga comunitate internaţională apelează în vederea gestionării riscului. Bursele din cadrul Grupului CME oferă cea mai largă gamă de produse financiare derivate ce acoperă toate clasele principale de active – contracte futures şi options bazate pe rate ale dobânzii, indici bursieri, rate de schimb valutar, energie, produse agricole, metale, produse meteo şi imobiliare.

„Dow Jones”, „Dow Jones Industrial AverageSM”, „DJIASM” sunt mărci înregistrate care aparţin Dow Jones&Company, Inc. Dow Jones nu are alte relaţii cu BMFMS în afara celei privind licenţierea indicelui Dow Jones Industrial Average (DJIA) şi a serviciilor asociate acestuia în legătură cu contractul futures cu simbolul DEDJIA.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata