Vosganian: PNL trebuie să se delimiteze de PD-L şi PSD

Senatorul PNL Iaşi Varujan Vosganian a declarat sâmbătă (16 ianuarie 2010), că formaţiunea politică pe care o reprezintă trebuie să se delimiteze atât de PSD cât şi de PD-L, să se reafirme ca partid de dreapta şi, în acelaşi timp, să se profesionalizeze.

Vicepreşedintele PNL a afirmat că formaţiunea politică pe care o reprezintă trebuie să se afirme ca un partid de sine stătător, ca un partid de dreapta cu o ideologie de dreapta şi care să aibă, în acelaşi timp, un militantism etic. Politicianul susţine că PNL trebuie să se delimiteze de PSD şi PD-L întrucât ”orice apropiere de unul din cele două partide este nocivă” pentru liberali.

Citeste si:  Marko Bela, primul în topul absenţilor la Senat

”PNL trebuie să se delimiteze atât de guvernare şi să nu se lase cumpărat pe doi bani şi trebuie, de asemenea, să se delimiteze şi de PSD”, a spus, în cadrul conferinţei de presă, Varujan Vosganian. De asemenea, Vosganian susţine că PNL trebuie să se întoarcă în albia sa întrucât aceasta este singura şansă de a-şi spori electoratul.

”Cei 20 de ani pe care Silviu Brucan îi profeţea pentru ieşirea din tranziţie au devenit din păcate 20 de ani în care România s-a întors la începutul anilor 90 atât în planul abordării politicilor publice cât şi în ceea ce priveşte profilul dominant al partidelor. De aceea PNL trebuie să facă acum ceea ce n-a făcut atunci, adică să aibă o atitudine etică şi, în acelaşi timp, să se profesionalizeze”, a mai spus vicepreşedintele PNL.

Citeste si:  PSD va asigura cvorumul , dar nu va vota legea ANI

În opinia acestuia, PSD şi PD-L sunt două formaţiuni politice asemănătoare, chiar dacă acestea se află la stânga şi la dreapta eşicherului politic. ”PD (PD-L -n.r) nu e un partid de dreapta. E un partid liber schimbist. (…) Practic, agresiunea PD-L la adresa noastră a început în momentul în care şi-a asigurat spatele cu PE”, a mai spus Vosganian.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close