Ion Iliescu: Traian Băsescu este ultimul mohican de personalitate care a tractat un partid

Preşedintele Traian Băsescu este ultimul mohican de personalitate care a tractat după el un partid, pe care l-a aruncat de la stânga la dreapta, a declarat luni (18 ianuarie 2010), la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD, preşedintele de onoare al formaţiunii, Ion Iliescu.

Fostul şef al statului consideră că PSD nu se mai află în situaţia apariţiei unor grupuri de facţiuni. „Nu ne mai aflăm într-o astfel de situaţie. Traian Băsescu este ultimul mohican de personalitate care a tractat după el un partid, l-a aruncat de la stânga la dreapta şi toţi ştiu că depind de el. Nu mai suntem în situaţia aceea – să subordonăm partidul ca remorca unui lider.

Citeste si:  Băsescu: Hayssam a fost protejatul PSD, el şi Bercea Mondial sunt folosiţi pentru discreditarea mandatelor mele

Trebuie să adunăm un nucleu de oameni competenţi şi cu autoritatea necesară”, a afirmat Ion Iliescu. El a menţionat că o astfel de echipă va trebui să contribuie, între altele, la redefinirea ideologică a PSD – ca unic partid de stânga şi al acţiunii sale pe scena politică.
Potrivit lui Ion Iliescu, pregătirea Congresului extraordinar al PSD „nu trebuie lungită”, la fel ca şi perioada de dezbatere, iar reforma PSD nu constă în înlocuirea „lui Geoană cu Ionescu sau Popescu”.

„Săptămâna viitoare va fi un Comitet Executiv Naţional şi vom pregăti materialele cu problemele care trebuie avute în vedere la viitorul Consiliu Naţional, să nu lungim prea mult perioada aceasta de dezbatere. În primul rând, alţii din afara partidului ne vor reforma. Ce înseamnă ‘reformă’? Înlocuirea lui Geoană şi punerea lui Popescu, Ionescu. Nu asta este problema.

Citeste si:  Crin Antonescu: Orban nu are nici o şansă să se regăsească pe moţiunea mea, nici Tăriceanu

Trebuie să definim mai exact concluziile din ultimii cinci ani, orientări şi proiecte programatice în ceea ce priveşte definirea programatică şi alternativa la programul de guvernare – cu ce vine PSD din acest punct de vedere. Vom mai discuta despre modernizarea şi adaptarea partidului şi din asta va rezulta echipa”, a explicat Ion Iliescu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close