O treime dintre români cred că vor fi concediaţi în 2010

O treime dintre români se aşteaptă să fie daţi afară în 2010, conform celui mai recent sondaj online propus de site-ul de recrutare Myjob.

Astfel, 33,28 la sută dintre români se aşteaptă să fie afectaţi, în 2010, de reducerile de personal, alţi 12,03 la sută dintre respondenţi au declarat că vor avea, cel mai probabil, parte de un salariu redus anul acesta, în timp ce 11,19 la sută dintre angajaţii participanţi la sondaj au afirmat că, în mod cert, compania lor nu va mai face recrutări de personal.

Citeste si:  Instabilitatea politică riscă să agraveze criza economică din România

Uşor mai optimişti sunt cei care consideră că, în 2010, vor beneficia de creşteri salariale doar angajaţii ce realizează performanţă în companie (17,48 la sută), în timp ce un sfert dintre participanţii la sondaj (26,02 la sută) cred că în piaţa muncii se va menţine tendinţa de a efectua încă angajări, însă cu salarii mult mai mici. Sondajul a fost realizat online la nivel naţional, în intervalul 5 – 18 ianuarie 2010, pe un eşantion reprezentativ de 3.708 respondenţi.

Dintre aceştia, cei mai mulţi sunt bărbaţi (62 la sută), iar grupa de vârstă majoritară este între 21 şi 30 de ani (47 la sută). 43 la sută dintre participanţii la sondaj au studii superioare, iar nouă la sută au şi diplomă de masterat. Peste un sfert dintre respondenţi, respectiv 28 la sută, sunt din Bucureşti.

Citeste si:  Directorul Fondului European de Stabilitate Financiară: Criza zonei euro se va soluţiona în 2-3 ani
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close