EUR
4,84 RON
(-0.05%)
USD
4,27 RON
(+0.34%)
GBP
5,38 RON
(+0.07%)
CHF
4,55 RON
(-0.06%)
BGN
2,47 RON
(+0.25%)
BYN
1,75 RON
(+0.25%)
CAD
3,15 RON
(+0.13%)
RSD
0,04 RON
(-0.05%)
AUD
2,98 RON
(+0.15%)
JPY
0,04 RON
(+0.19%)
CZK
0,18 RON
(-0.07%)
INR
0,06 RON
(+0.59%)

Valeriu Steriu: N-am luat în calcul trecerea la un alt partid

Deputatul de Olt Valeriu Steriu a declarat luni (18 ianuarie 2010), că după ce a plecat din grupul parlamentar al PSD şi a decis să activeze în grupul parlamentar al independenţilor nu se va înscrie în alt partid şi va rămâne un „ideolog de stânga”.

Steriu a menţionat că făcând parte din grupul independenţilor va putea susţine, dacă consideră că este cazul, proiectele Guvernului. „Am hotărât să fac acest pas deoarece am fost ales în mod uninominal deputat şi am obligaţia faţă de cei care m-au ales să le reprezint interesele. Însă după alegerile din 2008 şi 2009, adică după un lung şir de campanii, în PSD este din nou campanie, de această dată pentru alegerile interne din partid, iar campaniile ocupă foarte mult timp şi energie.

Am decis să mă dedic mai puţin proiectelor politice şi mai mult celor pentru dezvoltarea agriculturii şi sprijinirea agricultorilor, domeniu în care eu am activat 20 de ani şi în care am competenţe pe care vreau să le folosesc în continuare în interesul celor care m-au ales” a declarat deputatul Valeriu Steriu.

Acesta a subliniat că doreşte să rămână independent. „Nu mi-am pus problema revenirii în PSD sau trecerii la un alt partid pentru că vreau să rămân într-o zonă independentă şi dacă este cazul să susţin un proiect al Guvernului să-l susţin, dacă nu, să-l completez. Chiar lucrez la un proiect pentru agricultură iar în grupul independenţilor sunt alături de un vechi coleg şi prieten Gabriel Oprea, care poate să-mi susţină ideile.

Nu am luat în calcul posibilitatea de a merge la alt partid pentru că după 6 ani în care am fost membru de partid am tras linie şi am constatat că nu sunt foarte mulţumit de modul în care am reuşit să îmi promovez proiectele. În niciun caz nu voi trece la PD-L pentru că eu rămân un ideolog de stânga. În prezent, pentru mine nu sunt prioritate proiectele politice”, a spus Steriu.

Deputatul a explicat că nu a plecat din PSD din cauza vreunor neînţelegeri cu colegii de partid. Valeriu Steriu are cabinet parlamentar în Balş, în singurul oraş din Colegiul 4 din judeţul Olt, acolo unde a fost ales parlamentar. Cabinetul din Blaş al deputatului Steriu este într-o clădire în care funcţionează şi sediul PSD, dar deputatul este cel care a închiriat clădirea şi plăteşte facturile.

Prin urmare, odată cu plecarea sa din partid, organizaţia PSD Balş rămâne fără sediu. Deputatul Steriu a ţinut să sublinieze că va continua să colaboreze cu toţi primarii şi alegătorii din zona Balş, indiferent de culoarea politică a acestora.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata