Toyota îşi va dubla producţia de maşini hibride în 2011

Toyota Motor Corp are în vedere dublarea producţiei de maşini hibride, la 1 milion de unităţi în 2011, deoarece doreşte să-şi păstreze poziţia de lider pe piaţa maşinilor cu emisii reduse, informează publicaţia Nikkei, citată de Reuters.

Toyota, cel mai mare producător de maşini din lume, a anunţat că doreşte să vândă un milion de modele hibride pe an în lumea întreagă, începând cu 2011. Recent, Toyota a scos pe piaţa din Japonia Sai Sedan, al doilea model hibrid al grupului.
Maşinile hibride, cu emisii reduse, s-au bucurat de vânzări puternice, datorită ajutoarelor substanţiale şi scutirilor de taxe. Prius, primul model hibrid al companiei Toyota, a fost cea mai bine vândută maşină a anului 2009.

Citeste si:  Prime de 1,87 milioane lei la Şantierul naval Orşova - Mehedinţi

‘În viitorul apropiat, strategia Toyota se va baza pe modelele hibride, nu pe cele electrice sau pe maşinile cu baterii’, a declarat Yoshihiko Tabei, analist şef la Kazaka Securities. ‘În afară de Honda, Toyota întâmpină o competiţie redusă pe piaţa hibridelor şi va lăsa mult în urmă alţi producători auto’. Honda Motors produce un hibrid, Insight, a cărui popularitate a rămas totuşi în urma celei a modelului Prius.

Toyota doreşte să mai scoată pe piaţă alte zece noi modele în următorii ani, şi să crească numărul oraşelor unde poate asambla modelele hibride. Producţia totală de maşini hibride a companiei a ajuns la aproximativ 500.000 de unităţi în 2009, adică opt la sută din producţia totală de maşini.

Citeste si:  Ford a vândut Volvo Cars pentru 1,8 miliarde de dolari companiei chineze Geely

Toyota şi-a extins producţia de hibride în afara Japoniei, în ţări precum China, Statele Unite, Tailanda şi Australia, beneficiind şi de ajutoare de stat pentru construirea de hibride la nivel local. Luni, la bursa de la Tokyo, la 2.00 GMT, acţiunile Toyota au scăzut cu unu la sută, la 4.160 yeni.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close