Microsoft oferă o corectare a unei vulnerabilităţi la Internet Explorer 6

Gigantul american de software Microsoft a anunţat că va oferi joi (21 ianuarie 2010) o corectare permiţând protejarea calculatoarelor contra unui punct slab al navigatorului său Internet Explorer 6 (IE6), aparent la originea unor atacuri suferite de Google şi de alte societăţi.

„Microsoft continuă să observe atacuri limitate şi până în prezent singurele care au reuşit au vizat Internet Explorer 6”, a explicat Microsoft miercuri, recomandând instalarea remediului său deîndată ce el va fi difuzat. În prezent, versiunile ulterioare ale lui Internet Explorer, IE7 şi IE8, „par să se ţină bine”, a declarat un responsabil al securităţii informatice de la Microsoft, George Stathakopoulos, citat de AFP.

Citeste si:  România va găzdui, în a doua fază a proiectului, rachete de inteceptare SM-3 modernizate

„Niciunul dintre atacurile pe care le cunoaştem nu se îndreaptă contra IE8. Acest fapt ar putea să se schimbe, dar este ceea ce noi ştim” acum, a adăugat el. Microsoft a confirmat de săptămâna trecută că o vulnerabilitate la IE6 a fost exploatată de piraţi informatici care l-au făcut pe Google să ameninţe la 12 ianuarie că îşi va înceta activităţile în China.
Pentru societatea specializată în securitate informatică McAfee, caracterul sofisticat al atacurilor vizând Google şi alte societăţi îl depăşeşte pe cel al unor piraţi de drept comun şi ele par mai degrabă să provină dintr-un stat.

Citeste si:  Pericolele fervorii morale în Balcani
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close