Poliţia olandeză se confruntă cu probleme masive la sistemul său de computere

Şeful corpului de poliţie din regiunea olandeză Ijsselland (est) a tras semnalul de alarmă în ce priveşte funcţionarea extrem de defectuoasă a sistemului informaţional al poliţiei, fragmente din scrisoarea confidenţială trimisă Vts PN (voorziening tot samenwerking Politie Nederland – organism care se ocupă de infrastructura informaţională şi de comunicaţie a poliţiei regale olandeze) fiind făcute publice miercuri de programul de ştiri Nova, de la canalul de televiziune Nederland 2, scrie ziarul olandez Telegraaf.

Potrivit lui Peter-Jaap Aalbersberg, şeful corpului de poliţie din regiunea Ijsselland, este vorba de o situaţie de criză. El califica astfel drept inacceptabil faptul că poliţia este nevoită să decepţioneze cetăţenii din cauza unor sisteme informatice defectuoase.
Conform emisiunii Nova, prin semnalul de alarmă pe care îl trage, Aalbersberg face referire nu doar la defecţiunile la sistemul de computere cu care o serie de corpuri de poliţie din estul şi nordul Olandei se confruntă de o săptămână încoace ci şi la funcţionarea defectuoasă a întregului sistem informaţional.

Citeste si:  Tinerii ascultă o oră şi jumătate de muzică pe zi la aparatele portabile

La emisiunea Nova, Jan Willem van de Pol, de la sindicatul poliţiei NPB, declara că perturbările înregistrate de sistemul de computere la opt corpuri de poliţie din nordul şi estul ţării au uneori urmări pentru securitate şi conduc pentru agenţi la nişte măsuri care, în opinia sa, nu sunt acceptabile. De exemplu, unora din agenţii de poliţie li s-a cerut să-şi rezolve sarcinile pe computerul de acasă.

Aşa ceva nu se face, nu este normal să introduci în computerul de acasă informaţii operaţionale ale poliţiei, spunea indignat Van de Pol, adăugând că, pe computerul de acasă nu există procedurile şi s iguranţa pe care le ai pe un computer al poliţiei.

Citeste si:  Parlamentul Ceceniei atacat de un atentator-kamikaze

Ceva mai devreme săptămâna aceasta, sindicatul poliţiei ACP a făcut şi el referire la perturbările din cadrul sistemului informaţional al poliţiei, sindicatul alcătuind o carte neagră şi oferind-o bordului managerilor forţelor de poliţie regionale (Korpsbeheerdersberaad). Marţi, ministrul de interne, Guusje ter Horst scria într-o scrisoare adresată camerei inferioare a parlamentului olandez (Tweede Kamer) că încă nu s-a găsit cauza perturbărilor la sistemul de computere al corpurilor de poliţie din estul şi nordul ţării. Vts PN a creat deja un organism de criză.

Ter Horst anunţa în scrisoarea adresată parlamentului o anchetă externă legată de problemele IT de la poliţie, aceasta urmând să aibă loc imediat ce se va rezolva situaţia din nordul şi estul Olandei.

Citeste si:  Romania seen on 12th place in Eurovision's first semifinal
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close