Adriean Videanu: Liderii locali ai PD-L au deja suficientă putere

Liderii organizaţiilor locale ale PD-L au, în prezent, suficientă putere de decizie în partid, a declarat luni (1 februarie 2010) prim-vicepreşedintele PD-L Adriean Videanu. „Au suficientă putere în momentul de faţă. Teritoriul are o decizie foarte importantă în interiorul partidului. Colegiul Director are o decizie totală legată de funcţionarea partidului.

Sigur, poate întâlnirea mai rapidă a Colegiului Director, nu trimestrial, ci lunar, poate că ar dinamiza oarecum relaţia centru-teritoriu”, a spus Videanu, după ce o propunere în acest sens a fost făcută de vicepreşedintele PD-L Sorin Frunzăverde. Referitor la actuala configuraţie a Biroului Permanent Naţional al PD-L, Videanu a opinat că nu este nevoie de modificare.

„Biroul Permanent are 29 de membri, este suficient de suplu pentru o conducere executivă. Bun, aici se poate discuta, că sunt 29, 25, 23, e mai puţin important. Foarte importante sunt deciziile şi rapiditatea cu care le pui în practică”, a explicat Videanu.
În ansamblu, privind statutul PD-L, Videanu a apreciat că acest document, în proporţie de 90%, asigură buna funcţionare a partidului, însă este nevoie de „mici corecţii, pentru dinamizarea activităţii”. Potrivit acestuia, nu e cazul însă ca PD-L să-şi schimbe fundamental statutul.

Despre sigla partidului, liderul democrat-liberal a admis că aceasta este „o temă de discuţie”. Vicepreşedintele PD-L Sorin Frunzăverde s-a exprimat pentru o formulă în care hotărârile pe termen scurt şi mediu din cadrul partidului să se ia în Colegiul Director, unde există o reprezentare acoperitoare pentru întregul teritoriu.
El a mai opinat că Biroul Permanent Naţional al partidului ar trebui să fie format din mult mai puţine persoane.

„Eu am propus o nouă organizare a partidului, adaptată acestui moment în care guvernăm şi anume atribuţiile să fie preluate, în principal, de Colegiul Director, unde există o reprezentare acoperitoare pentru întregul teritoriu. Biroul Permanent Naţional să fie mult mai suplu, format din mult mai puţine persoane: preşedintele, secretarul general, câţiva vicepreşedinţi, liderii celor două grupuri parlamentare, trezorierul.

Însă deciziile pe termen mediu şi scurt să fie luate în Colegiul Director, din care să facă parte liderii organizaţiilor judeţene, preşedintele şi secretarul general, această instanţă a partidului urmând să se întrunească instituţional o dată pe lună”, a explicat preşedintele organizaţiei de Caraş-Severin a PD-L.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.