Avatar, primul film cu încasări de peste 2 miliarde de dolari

0

Noul film al cineastului canadian James Cameron, „Avatar”, a fost cel mai vizionat film din SUA şi Canada pentru a şaptea săptămână consecutivă, devenind primul film din istorie care înregistrează încasări de peste 2 miliarde de dolari în întreaga lume, transmite Bloomberg.

Potrivit Hollywood.com , în acest week-end „Avatar” a înregistrat încasări de 30 de milioane de dolari în cinematografele din SUA şi Canada şi 95 de milioane de dolari în străinătate. În total, de la lansarea sa pe data de 18 decembrie 2009 şi până în prezent pelicula a generat încasări de 2,039 miliarde de dolari. Anunţul vine la câteva zile după ce încasările Avatar au depăşit nivelul record de 1,84 miliarde de dolari deţinut de „Titanic”.

În timp ce pe plan extern „Avatar” a generat încasări de 1,45 miliarde de dolari, în America de Nord de încasările s-au ridicat până acum la 594,4 milioane de dolari. Hollywood.com susţine că zilele următoare „Avatar” ar putea să depăşească recordul de încasări pe piaţa nord-americană (600,8 milioane dolari), deţinut tot de ‘Titanic’.

Potrivit analiştilor, grupul News Corp. (proprietarul studiourilor 20th Century Fox) ocupă primul loc în topul încasărilor generate în acest an de cele şase mari studiouri de film americane cu venituri de 387 milioane de dolari generate până la data de 28 ianuarie. Pe locul secund se situează Time Warner cu venituri de 206,2 milioane de dolari.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.