Căsătorie de Ziua Îndrăgostiţilor, în biserica de gheaţă din Sibiu

Doi tineri din Craiova se vor căsători pe 14 februarie, de Ziua Îndrăgostiţilor, în singura biserică de gheaţă din sud-estul Europei, cea de la Bâlea Lac, în judeţul Sibiu, urmând ca petrecerea de după cununia religioasă să aibă loc în hotelul de gheaţă, unde au rezervat patru camere.

‘Este prima cununie religioasă oficiată în acest an în biserica de gheaţă de la Bâlea Lac’, a declarat luni (1 februarie 2010), administratorul hotelului, Inge Florea. Este pentru a doua oară în ultimii patru ani, când un cuplu decide să se căsătorească în biserica de gheaţă de la Bâlea Lac, unde au mai fost oficiate botezuri, primul, chiar cel al copilul patronului hotelului de gheaţă, Arnold Klingeis, primar al oraşului sibian Avrig.

Biserica de gheaţă de la Bâlea a fost sfinţită pe 22 ianuarie, de un sobor de preoţi reprezentând mai multe culte, pe un ger de minus 20 de grade. Din cauza condiţiilor meteorologice instabile din acest sezon, organizatorii au fost nevoiţi să amâne de două ori ceremonia de sfinţire a bisericii de gheaţă, în anii trecuţi acest moment deosebit de important fiind organizat în ziua de Bobotează.

Lăcaşul de cult este construit, pentru al patrulea an consecutiv din zăpadă, apă şi cuburi de gheaţă, tehnologia de construire fiind aceeaşi cu cea folosită la hotelul de gheaţă. Biserica îngheţată este o copie a unei vechi biserici săseşti din satul sibian Mălâncrav, unde prinţul Charles al Marii Britanii deţine un conac. În interior, biserica de gheaţă are un mic altar, bănci şi icoane în basorelief, sculptate în gheaţă, iluminatul fiind asigurat de candelabre. Aici nu vor fi aprinse, în acelaşi timp, mai mult de două lumânări.

Elementele decorative ale acestui obiectiv sunt inspirate din specificul celor mai importante biserici şi culte din ţară, acest lucru fiind în spiritul ideii de ecumenism, pe care iniţiatorii vor să o transmită şi prin acest obiectiv.
Biserica este situată la altitudinea de peste 2.000 de metri, la Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş, având în preajmă 3 cabane şi singurul hotel de gheaţă din România. Accesul în zonă se poate face cu maşina din DN1 Sibiu – Braşov, pe Transfăgărăşan, până la Bâlea Cascadă, de unde Transfăgărăşanul este închis. De la Bâlea Cascadă la Bâlea Lac se urcă doar cu telecabina, numai ziua şi dacă vântul nu este puternic.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.