EUR
4,74 RON
(-0%)
USD
4,21 RON
(-0.25%)
GBP
5,39 RON
(-0.5%)
CHF
4,18 RON
(-0.23%)
AUD
2,99 RON
(-0.51%)
CAD
3,17 RON
(-0.66%)
BGN
2,42 RON
(+0.01%)
RUB
0,06 RON
(-0.72%)
ZAR
0,30 RON
(-0.69%)
BRL
1,13 RON
(-1.56%)
CNY
0,62 RON
(-0.22%)
INR
0,06 RON
(+0.18%)
1 EUR RON

HBO România a dat startul înscrierilor la Concursul Naţional de Scenarii

3

HBO România a dat startul înscrierilor la cea de-a X-a ediţie a Concursului Naţional de Scenarii, informează organizatorii.

Cei interesaţi de înscrierea scenariilor pot accesa site-ul dedicat acestui concurs: www.hbo.ro/concursscenarii, înscrierile pentru ediţia 2010 făcându-se numai prin intermediul acestuia.

Pentru a putea participa la Concursul Naţional de Scenarii, secţiunile lungmetraj şi scurtmetraj, scenariile înscrise trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să fie scrise în limba română, să respecte regulile generale de concepere, scriere şi editare aplicabile în cazul oricărui scenariu, să fie originale, să fie complete, să aibă lungimea maximă de 125 de pagini, în cazul scenariilor de lungmetraj, şi maximum de 40 de pagini în cazul scenariilor de scurtmetraj, să nu fi participat sau să nu fi fost înscrise la una sau mai multe din ediţiile anterioare ale competiţiei, să conţină o prezentare a subiectului de maximum o pagină, să nu conţină niciun indiciu cu privire la autorul scenariului.

Depunerea scenariilor pentru ambele secţiuni (scurtmetraj şi lungmetraj) se va putea realiza în perioada 1 februarie – 1 aprilie 2010. În cazul secţiunii documentar, scenariile înscrise trebuie să îndeplinească condiţiile: sinopsis de o pagină în format document – document word (extensie .doc) sau document rich text format (extensie .rtf), redactată cu caractere Times New Roman dimensiunea 12, spaţiere paragraf 1, 5 un document de 3-6 pagini care să conţină descrierea subiectului, descrierea personajelor (dacă este cazul), o motivaţie regizorală precum şi consideraţii despre stil şi abordare vizuală, status-ul proiectului (pe o jumătate de pagină) – dacă se află în dezvoltare sau în filmare, dacă există acces la personaje, locaţii, să nu fi participat sau să nu fi fost înscrise la una sau mai multe din ediţiile anterioare ale concursului.
Regulamentul complet poate fi consultat pe www.hbo.ro/concursscenarii.

Înscrierile pentru Concursul Naţional de Scenarii – ediţia 2010, secţiunea documentar, urmează să se desfăşoare în perioada 1 februarie – 1 aprilie 2010, urmând ca, cel mai târziu la data de 15 mai să fie anunţaţi cei trei finalişti ai categoriei documentar. Anunţarea câştigătorilor celor trei secţiuni se va face în cadrul galei de decernare a premiilor celei de-a noua ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania de la Cluj-Napoca, ce se va desfăşura în perioada 28 mai – 6 iunie.

Ca şi anul trecut, toţi finaliştii pot avea scenariul publicat pe www.liternet.ro, printr-un acord dat prin intermediul unui checkbox pe parcursul înscrierii în concurs.
Concursul Naţional de Scenarii este organizat, şi în acest an, de HBO România, în parteneriat cu APFR (Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc), organizatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), continuând colaborarea începută în 2005.

După ce a devenit, în ultimii 2 ani, unul dintre cei mai importanţi producători de film documentar din ţară, HBO România a introdus, în 2009, şi scenariul de documentar în palmaresul Concursului Naţional de Scenarii. Proiectele finaliste ale acestei secţiuni – „Circul vesel”, de Claudiu Mitcu; „Tribal Music in the Global Village. The Shukar Collective Project” de Matei Alexandru Mocanu şi „Victoria, între 8 şi 9” de Adrian Voicu – au devenit producţii originale HBO România şi vor avea premiera în cursul anului 2010.

loading...

Citește și
3 Comentarii
 1. Corneliu Filip spune

  Buna ziua,

  Ma numesc Corneliu Filip, sunt medic rezident-psihiatru. Locuiesc de 9 ani in Olanda.

  Mi-am inscris scenariul de LUNG METRAJ pentru concursul de scenarii HBO, in urma cu 3 saptamani (la ora 10:00, pe 01-04-2010). In aceeasi zi am primit si confirmarea prin email ca scenariul fusese primit (asadar si „informatiile mandatorii”) si ca va participa in concurs („Va uram succes!”).

  Asadar, am incarcat si „informatiile mandatorii” care sa-mi autentifice identitatea. (altfel nici nu as fi putut incarca scenariul, pagina s-ar fi blocat). In afara acestor informatii cerute separat, am incarcat si CV-ul, in care aceleasi informatii, plus alte detalii sunt disponibile.

  I. Trei săptămâni după ce mi se confirmase înscrierea în concurs, am primit un nou email de la HBO prin care eram anunţat că sunt eliminat din concurs, fiindcă, de fapt, nu mi-am uploadat CV-ul.

  Cred ca am un control rezonabil in privinta lucrurilor pe care le spun si le fac. Am si expertiza si instrumentele necesare procesarii informatiilor. Doua randuri in care mi se transmite intr-un mod impersonal o eroare (care, repet: nu este a mea) nu pot servi drept argumentatie pentru faptul ca scenariul este eliminat. Si din nou: fara acele informatii mandatorii, nu ar fi fost posibil, tehnic vorbind, sa incarc scenariul.

  Am scris ieri echipei HBO-scenarii, unde am explicat lucrurile de mai sus, dar, in ciuda faptului ca am solicitat explicit aceasta, nu am primit nicio reactie. Nu voi lasa lucrurile aici. Am sunat astazi la HBO Bucuresti, la trei numere diferite, dar nu raspunde nimeni. Pentru eroarea aceasta mi se cuvine drept explicatie ceva mai mult decat „Va asteptam la concursul de la anu’ ” !

  Traim intr-o lume civilizata, in care argumentatia inseamna mai mult decat informatii expeditive, mai ales atunci cand mesajul are o semnificatie negativa si contradictorie cu mesajul initial. E un drept bazal al oricarui om. Acest concurs de scenarii nu este o gluma, nu-i asa?!

  Continutul unui mesaj cu semnificatie negativa si contradictorie cu mesajul initial, trebuie sa aiba intotdeauna o argumentatie si consistenta decente! Iar daca motivul eliminarii ar fi fost cu adevarat pierderea/negasirea acelor informatii, civilizat ar fi fost sa mi se ceara sa trimit acele informatii (specificate in regulament) inca o data.

  II. Regulament concurs: “In vederea inscrierii la Concursul National de Scenarii, editia 2010, autorul scenariului va trebui sa acceseze pagina de web http://www.hbo.ro/concursscenarii, unde va completa informatiile mandatorii solicitate in cadrul Curriculum-ului Vitae postat (!) pe aceasta pagina.
  Inscrierea in concurs se va putea realiza prin depunerea scenariului cu ajutorul operatiunii de upload (incarcare) disponibila pe pagina respectiva de web.”

  Situatia mi se pare cu atat mai grava cu cat functia upload este precizata doar pentru scenariu, in vreme ce CV-ul ERA POSTAT PE SITE. Prin urmare nu era nimeni avertizat, prin regulament, ca functia de upload se aplica si in cazul CV-ului (in cazul seciunii „documentar”, asta se afirma explicit, dar nu in cazul lung si scurt metrajelor).

  Nu poti elimina un scenariu, din concurs doar pe baza unui detaliu birocratic, pentru care, (conform regulamentului) ei sunt de vina. Eu nu eram pregatit asadar, cu un CV in limba romana, dar l-am facut in 5 minute inainte de incarcarea scenariului (e, desigur, incomplet, dar exista si a fost trimis!)

  Nu fusesem asadar avertizat de obligativitatea de a avea un CV scris separat, cu toate astea l-am trimis. In regulament nu se specifica nimic despre vreun CV sau alt document scris separat, care la randul lui sa trebuiasca uploadat (in cazul documentarului, da). Din regulament se intelege doar ca vor trebui completate rubricile normale de pe formular (informatiile mandatorii) si nu ca participantii trebuie sa aiba pregatit inca un document scris. In schimb, exact datorita acestui detaliu pe care au omis sa-l specifice in regulament, sunt eliminate scenarii.

  Voi continua sa protestez si sa semnalez aceasta grosolanie, care (probabil, nu doar in cazul meu) a zadarnicit o munca de luni intregi. Asta la orice nivel, pana cand voi fi auzit, si pana ce acest abuz va fi corectat. Fara denuntarea lui, confuzia se va perpetua si anul urmator s.a.m.d.

  Acesti oameni reprezinta cu adevarat HBO?

  Sunt stupefiat!

  Corneliu Filip

 2. Corneliu Filip spune

  Buna ziua,

  prin acest mesaj vreau sa va anunt ca echipa HBO a luat in considerare sesizarea si argumentatia mea si mi-a reprimit scenariul in concurs.
  Consider acest gest de reparatie pe cat de justificat, pe atat de admirabil.
  Va multumesc pentru sprijin.
  Cu stima,
  Corneliu Filip

 3. Alin Popescu spune

  Nu are rost sa te ambalezi, Corneliu!
  Niciodata din acest concurs nu a iesit castigator sau finalist vreun scenariu bun de cava. Incompetenta juriului este mai mult decat evidenta!
  De asta in Romania nu se fac filme bune.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.