Ioan Munteanu: Am şansele mele să câştig funcţia de lider de grup la Camera Deputaţilor

0

Deputatul Ioan Munteanu a anunţat că îşi va depune luni (1 februarie 2010), candidatura pentru funcţia de lider de grup al deputaţilor social-democraţi şi s-a arătat optimist în privinţa şanselor sale pentru şefia grupului.

”Am şansele mele, pentru că altfel nu mă înscriam în această luptă politică. Aş minţi dacă aş spune că nu am discutat cu colegii mei din grupul parlamentar, pentru a-mi forma majoritatea”, a declarat luni, deputatul Ioan Munteanu.
În ceea ce priveşte principalul său atu în faţa contracandidatului său, deputatul Ioan Munteanu a declarat că ”îşi propune să-i reprezinte pe colegi prin deciziile pe care le iau ei, şi nu invers, aşa cum a fost până acum”.

Întrebat despre întâlnirea de duminică, dintre Viorel Hrebenciuc, Mircea Geoană şi alţi social-democraţi, la o vilă de protocol din Snagov, deputatul Ioan Munteanu a precizat că fiecare candidat a încercat să-şi convingă colegii să-i acorde încrederea.
”Fiecare dintre noi a încercat să îşi convingă colegii să le acorde votul pentru funcţia de lider de grup. Nu ştiu ce au discutat la Snagov, dar nici nu vreau să vorbesc foarte mult înainte de vot”, a mai spus acesta.

Camera Deputaţilor îşi reia activitatea, luni, în prima sesiune ordinară din acest an. La nivel de grupuri parlamentare se pot pune în discuţie funcţiile de lider şi de vicelider. Deputatul Ioan Munteanu, vicelider al grupului PSD din Camera Deputaţilor a declarat încă de acum două săptămâni că va candida împotriva actualului lider, Viorel Hrebenciuc.

De asemenea, deputatul Victor Surdu susţinea că majoritatea deputaţilor doreşte schimbarea lui Viorel Hrebenciuc. ”Noi vrem să-l promovăm în această funcţie pe Ioan Munteanu. Viorel Hrebenciuc trebuie odihnit. El este şi preşedinte de comisie şi are şi responsabilitate în filiala PSD Bacău. Pe de altă parte, Ioan Munteanu este cea mai bună soluţie pentru funcţia de lider de grup.

Este un coleg care cunoaşte foarte bine munca de partid, care a fost unul dintre cei mai activi parlamentari ai PSD, care ştie foarte bine munca Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor dar şi cea de planificare şi organizarea dezbaterilor în legislative’, a declarat deputatul PSD Victor Surdu.
În grupul PSD de la Camera Deputaţilor există 105 parlamentari, însă nu toţi vor fi prezenţi la şedinţă, unii fiind plecaţi în diverse misiuni externe. Ioan Munteanu este deputat PSD la al doilea mandat consecutiv şi deţine, în acest moment, funcţia de vicelider de grup.

În mandatul 2004-2008, deputatul Ioan Munteanu a fost secretarul Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor. Ioan Munteanu a deţinut funcţiile de viceprimar al municipiului Piatra Neamţ, în anul 2000, apoi a ajuns inspector guvernamental şi prefect al judeţului Neamţ. Între anii 2005-2009 a fost preşedintele filialei PSD Neamţ, dar a demisionat din funcţie motivând probleme personale.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.