Plăţile pentru renta viageră vor fi acordate celor inscrişi până la finalul anului 2009

0

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va plăti drepturile celor care s-au înscris în sistem pentru renta viageră până la finalul anului 2009, urmând ca legislaţia să fie modificată şi adaptată normelor europene, a declarat ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, la o conferinţă de presă.

‘Continuăm să plătim drepturile celor care s-au înscris în sistem până la sfârşitul lunii decembrie. Pregătim o Ordonanţă de Urgenţă prin care să amendăm legislaţia veche, pentru că trebuie să încetăm efectele legislaţiei vechi. Nu putem să luăm în continuare cereri pe sistemul vechi. Încercăm acum să negociem cu Comisia Europeană fie adaptarea sistemului potrivit normelor europene, fie, dacă nu, transformarea acestui stimulent de comasare a terenurilor în alta formă.

Fie să discutăm în cadrul PNDR despre sistemul de pensionare anticipată permis la nivel european sau alte forme de stimulare a comasării. Preluăm contractele vechi, nu mai putem prelua contracte noi’, a afirmat Dumitru. Potrivit ministrului Agriculturii, suprafaţa comasată a fost în jur de 360.000 de hectare.
‘Va trebui să facem o analiză pentru a vedea cât ne costă să comasăm 360.000 de hectare să vedem dacă este un mecanism eficient, dacă trebuie continuat sau nu. Politicile de comasare sunt politici costisitoare’, a adăugat Mihail Dumitru.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.