Sorin Minea: Vorbim despre fast food, dar nu vorbim despre ierburi consumate în baruri

1

Sindicatele şi patronatele din industria alimentară au cerut luni (1 februarie 2010) definirea criteriilor de aplicare a noţiunii de fast food şi au fost revoltate de absenţa reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii de la dezbaterea publică pe tema aplicării taxei pe alimente şi a efectelor acesteia asupra preţurilor alimentelor, în industria alimentară şi a stării de sănătate a populaţiei.

‘Noţiunea de fast food nu este definită şi dacă prin asta înţelegem tot ceea ce are conţinut sporit de sare, zahăr şi grăsimi, putem impozita toate alimentele. Vorbim despre fast food, dar Ministerul Sănătăţii nu abordează tema ierburilor consumate de tineret în baruri ‘, a subliniat preşedintele patronatului din industria alimentară – Romalimenta, Sorin Minea.

‘Mierea are conţinut sporit de zahăr, toate produsele din carne – cârnaţi, tobă, parizer, cremwursti – şi altele au procent sporit de sare şi grăsimi, în timp ce un hamburger vândut fără maioneză nu are nici sare, nici zahăr, nici grăsimi în exces’, a subliniat Sorin Minea.
Dacă nu se impun criterii de definire a noţiunii de fast food, atunci poate fi impozitată şi vânzarea unor ape minerale pe a căror etichetă scrie că au conţinut sporit de săruri minerale.

Reprezentanţii patronatelor şi sindicatelor din industria alimentară au mai amintit că reclama care îi îndeamnă pe consumatori să evite alimentele care conţin sare, zahăr şi grăsimi în exces aparţine Romalimenta şi reflectă importanţa pe care o acordă specialiştii din industria de profil educării consumatorilor şi transmiterii mesajului că nu există alimente nocive, ci obiceiuri care fac ca în SUA jumătate din populaţie să sufere de obezitate, iar în România ca obezii să ajungă la un sfert din populaţie.

Citește și
1 Comentariu
  1. pensionar spune

    Din pacate nu poti spune parerea ca esti CENZURAT.Asta e democratia la noi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.