Bărbat decedat în Vaslui după ce a aşteptat peste 11 ore o ambulanţă

0

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat, marţi, o anchetă la Serviciul de Ambulanţă Judeţean în cazul unui bărbat de 74 de ani decedat luni seară după ce a aşteptat mai bine de 11 ore sosirea unei autosanitare care să-l transporte de la Spitalul Orăşenesc Negreşti la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Vaslui..

Cu toate că medicii de la Negreşti au cerut o ambulanţă pentru bărbatul care acuza dureri abdominale puternice, salvarea a fost trimisă de Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SJU) Vaslui după 11 ore, bătrânul murind la 10 minute de la preluare, în drum spre SJU Vaslui.

‘Aşteptăm o notă explicativă de la conducerea SAJ Vaslui pentru a vedea cum au stat lucrurile în acest caz’, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

Conducerea SAJ Vaslui susţine că instituţia nu a beneficiat de nici o ambulanţă care să meargă special pentru bărbatul de la spitalul negreştean.

‘Am avut o salvare pe care am trimis-o la Negreşti pentru a prelua bărbatul, dar, până la urmă, aceasta a mers la un alt caz, la un copil care suferise un accident la săniuş, considerat caz urgent. Dispeceratul nostru a ţinut mereu legătura cu medicii de la Negreşti, care nu au prezentat cazul bărbatului ca pe unul de maximă urgenţă’, a declarat directorul SAJ Vaslui, Dan Filibiu.

Acesta a mai menţionat că până când a fost trimisă maşina special pentru acest caz, de la unitatea sanitară din Negreşti au mai fost efectuate la Vaslui transporturi urgente, bărbatul respectiv nefiind însă inclus printre aceste urgenţe

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.