Călin Popescu-Tăriceanu: Constat la nivelul Guvernului o lipsă dramatică de măsuri anticriză

0

Liderul grupului parlamentar al PNL de la Camera Deputaţilor, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat marţi (2 februarie 2010) după discursului premierului Emil Boc privind priorităţile legislative, că la nivelul Executivului se constată o „lipsă dramatică” de măsuri pentru stoparea crizei economice şi relansarea economiei.

„Am ascultat foarte atent câteva dintre lucrurile pe care le-aţi propus, dincolo de măsurile sociale întotdeauna necesare într-o perioadă de criză, pe care aş dori să le salut dacă aţi avea bani cu care să le susţineţi. Aceste măsuri sociale sunt mai bune pentru propagandă, decât pentru a-i susţine cu adevărat pe cei afectaţi de criză. (…) Constat, aşadar, o lipsă dramatică de măsuri concrete care să ducă la limitarea crizei într-o primă fază şi apoi la relansarea economică şi crearea de locuri de muncă.

Îmi pare rău să constat, nu a fost decât un simplu exerciţiu retoric acest subiect pe care l-aţi prezentat în numeroase cuvinte, dar fără consistenţă”, a susţinut Tăriceanu, de la tribuna Camerei Deputaţilor.
Deputatul liberal a afirmat că România este una dintre ţările cele mai afectate de criza economică, iar prezenţa în Parlament a premierului Emil Boc ar fi fost un moment propice pentru prezentarea unui program de solide de măsuri de combatere a crizei.

„Guvernul nu creează locuri de muncă, ci economia, iar o economie în criză nu creează niciun loc de muncă, din contră, pierde locuri de muncă. Ca atare, menirea dumneavoastră ca şef al Executivului era să veniţi astăzi cu un program de măsuri active pentru stăvilirea crizei şi, eventual, pentru relansare economică”, i s-a adresat Călin Popescu-Tăriceanu lui Emil Boc.

El a afirmat că premierul trebuie să renunţe la „retorica de campanie electorală” şi să trateze „cu seriozitate” problemele cu care se confruntă România. „Poate răspunsul dumneavoastră uneori naiv – ‘am spus anumite lucruri că era campanie electorală’ -, formulele demagogice care se sprijină pe acelaşi argument fac parte din ceea ce credeţi dumneavoastră că este politica.
Noi vedem politica altfel, ca pe o acţiune serioasă şi responsabilă faţă de cetăţeni şi nu ne permitem o astfel de abordare, şi v-aş ruga, odată campania electorală trecută, să reveniţi cu picioarele pe pământ şi să trataţi aceste probleme cu seriozitatea şi responsabilitatea pe care funcţia v-o impun”, a încheiat Tăriceanu.

Premierul Emil Boc a prezentat, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, priorităţile programului legislativ al Guvernului pentru actuala sesiune parlamentară, solicitând sprijinul deputaţilor pentru ca aceste obiective să devină realitate. Primul-ministru s-a prezentat în faţa deputaţilor după ce luni i-a informat pe senatori în legătură cu proiectele prioritare ale Executivului în perioada următoare.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.