Cristian Dumitrescu către Emil Boc: Nu aţi prezentat priorităţile legilsative, ci discursul de învestitură

Deputatul Alianţei PSD+PC Cristian Dumitrescu a criticat marţi (2 februarie 2010) discursul susţinut de premierul Emil Boc în plenul Camerei, declarând că priorităţile legislative prezentate nu sunt ale Guvernului, ci ale PD-L şi ale preşedintelui Traian Băsescu.

„Domnule prim-ministru, dumneavoastră nu sunteţi preşedintele statului să prezentaţi mesaje politice, conform articolului 88, în Parlamentul României. Aţi folosit o procedură care nu este constituţională şi în loc să ne prezentaţi un program legislativ, şi eram gata să vă salut, deşi nu este în procedura parlamentară, aţi prezentat un mesaj politic al partidului dumneavoastră.

Aţi repetat discursul de învestitură, nu aţi vorbit despre priorităţi legislative, priorităţile legislative sunt ale lui Traian Băsescu, dacă vorbim despre reforma statului şi despre referendum, de legea educaţiei, iar priorităţile legislative vis-a-vis de legea pensiilor şi răspunderea fiscală sunt ale FMI”, a spus Dumitrescu. El a arătat că premierul nu a vorbit despre priorităţile legate de criză şi a apreciat că singurul lucru bun este că s-a angajat să nu abuzeze de delegarea legislativă.

„Eu nu cred că puteţi vorbi în Parlamentul Românie despre un an de criză fără să folosiţi cuvântul criză. Nici prima casă, nici primul tractor, nici primul siloz nu sunt instrumente economice pe care să le aplicăm de aici în acolo”, a afirmat deputatul. Pe de altă parte, social-democratul a precizat că modernizarea clasei politice este atributul exclusiv al partidelor, şi nu al Guvernului.

„Domnule prim-ministru, modernizarea clasei politice este atributul exclusiv al partidelor, nu al Guvernului. Dumneavoastră faceţi aici exerciţiul, şi l-aţi făcut la Braşov, foarte bine cu mărul, cu părul, cu ce vreţi dumneavoastră. Aici în Parlamentul României vom adopta, conform obligaţiei pe care referendumul ne-a trasat-o, o lege, care apoi va fi adoptată prin referendum.
Abia atunci vom putea noi să facem reforma constituţională, văzând dacă avem un parlament unicameral, şi atunci potrivit principiilor de drept internaţional vom vedea dacă putem să avem o Republică parlamentară şi să modificăm celelalte instituţii”, a mai adăugat social-democratul.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.