Reducere de 25% pentru firmele din Bacău care îşi plătesc taxele până la 31 martie 2010

0

Primarul Romeo Stavarache a declarat marţi (2 februarie 2010) că administraţia municipiului Bacău ”este singura din ţară care acordă o reducere de 25% firmelor care îşi plătesc taxele şi impozitele locale până la 31 martie”.

”Am invitat în aceste zile pe administratorii de firme din municipiu să facă un efort pentru a beneficia de această facilitate, iar dacă îşi achită impozitul până la finele lunii martie vor primi şi reducerea de zece procente decisă de Consiliul local pentru toţi cei care îşi achită obligaţiile pe 2010 către primărie până la sfârşitul primului trimestru. Asta face ca, în total, persoanele juridice să beneficieze de o bonificaţie de 35%’, a spus primarul liberal Romeo Stavarache.

Acesta mai susţine că administraţia municipiului nu a majorat pentru acest an nicio taxă sau impozit local. ”Avem cele mai mici taxe şi impozite din Romania, mai puţin nu se poate”, afirmă Stavarache.
Primarul municipiului Bacău spune că ”acolo unde reglementările legale făcute de autorităţile în drept au ridicat contribuţia financiară a băcăuanilor, primăria a intervenit acordând subvenţii”, aşa cum s-a procedat în ceea ce priveşte preţul căldurii furnizate către populaţie.

”Consiliul Local a luat act de decizia Autorităţii Naţionale de Reglementare a Serviciilor Comunitare, care a stabilit municipiului Bacău o creştere a preţului de referinţă pentru gigacalorie de la 172 de lei la 179 de lei, sumă pe care municipalitatea nu o poate schimba pentru că, altfel, Curtea de Conturi imputa primarului şi executivului primăriei diferenţa de preţ.

Municipalitatea a hotărât, la rândul său, tot conform prevederilor legale actuale, acordarea subvenţiei maxime pe care i-o permite bugetul, prin lege, astfel încât populaţia plăteşte doar 148 de lei/Gcal. În ciuda majorării, populaţia Bacăului plăteşte cel mai mic preţ dintre oraşele Moldovei şi chiar din ţară’, a declarat Romeo Stavarache. El afirmă că menţinerea sau chiar diminuarea taxelor şi impozitelor ”nu va afecta investiţiile prevăzute pentru 2010”.

”Ne-am propus să finalizăm Centrul de afaceri, staţia de tratare şi epurare a apei, precum şi aducţiunea de apă de la Valea Uzului, un proiect de 53 milioane euro. Totodată, vor continua lucrările la pasajul subteran, managementul integrat al deşeurilor şi noua groapă de gunoi, dar şi la Spitalul municipal, chiar dacă pentru acest obiectiv folosim numai resurse din contribuţie locală, pentru că, la fel ca anul trecut, în bugetul de stat nu s-a prevăzut un leu. Facem eforturi să-l finalizăm pâna la finele anului 2010, inclusiv cu dotări’, a mai precizat primarul Romeo Stavarache.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.