Românii au preferat anul trecut filmele de aventuri şi dramele

Cele mai solicitate filme la serviciile de închiriere DVD-uri au fost, anul trecut, cele de aventură şi dramele, iar în materie de muzică stilul pop a fost lider în topul preferinţelor ascultătorilor de CD-uri.

Potrivit unei analize a preferinţelor în rândul consumatorilor Diverta, serviciile de închiriere DVD-uri au scăzut cu 38% anul trecut faţă de 2008. În anul recent încheiat, cei care au optat pentru închirierea de filme la domiciliu au văzut mai puţine filme horror, SF şi de animaţie, dar au simţit nevoia de mai mult suspans, prin genul de filme thriller.

Pe primele locuri în topul celor mai închiriate filme în 2009 se află „Un ghem de minciuni”, „Amurg” şi „Citeşte şi arde”. Şi gama de muzică a Diverta a înregistrat scăderi ale vânzărilor de 35%, în trend cu piaţa, a cărei scădere este estimată la 40%. În materie de muzică internaţională, pe primele locuri în topul preferinţelor se află Pavarotti – „The Duets”, Miley Cyrus – „Breakout”, U2 – „No Line On The Horizon”, Lady Gaga – „The Fame”, Michael Jackson – „Live In Bucharest”.

Muzica românească predomină cu genurile pop&rock în lista preferinţelor: „Compilaţie – 80 de ani de muzică în 80 de ani de radio”, Holograf – „Primăvara începe cu tine”, Ştefan Bănică – „Un Crăciun cu Ştefan Bănică”. Vânzarea de filme pe DVD şi Blu-ray indică o preferinţă a consumatorului înspre genul de filme dramă, apoi comedie şi acţiune: „Twilight”, „Carol I”, „Titanic”, „Scent of a women”, „English patient”, „Good will hunting”, „The Dark Knight”, „Matrix”.

Printre cele mai vândute filme de animaţie s-au numărat, la Diverta, „Albă-ca-Zăpada şi cei şapte pitici”, „Pinocchio”, „Pisicile aristocrate”, „Cartea junglei”. Diverta atrage atenţia în legătură cu existenţa unei pieţe media aflată relativ într-un declin favorizat de downloaduri şi achiziţii-pirat, un fenomen care afectează piaţa legală în domeniu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.