Sebastian Vlădescu: Creşterile de salarii nu sunt posibile

0

Ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, a declarat marţi (2 februarie 2010) referindu-se la protestele care au loc în faţa ministerului pe care îl conduce, că nu sunt posibile creşteri de salarii.

”Sunt oameni care pichetează de mult în faţa ministerului şi care doresc reintroducerea şomajului tehnic şi pentru aceşti oameni lucrurile se vor rezolva vineri. Pentru cei care pichetează astăzi (n.r. marţi) vom vedea care sunt revendicările. Creşteri de salarii nu sunt posibile, în mod cert”, a subliniat Vlădescu.
Preşedintele executiv al Federaţiei Naţionale din Administraţia Publică Locală, Romel Neagu, a anunţat, luni, că funcţionarii publici intră marţi în grevă de avertisment, cu întreruperea lucrului timp de două ore.

Sindicaliştii au protestat faţă de scăderea salariilor, de disponibilizările de personal anunţate, de încălcarea prin acte emise de Guvern a principiilor constituţionale ce privesc negocierile colective şi dreptul autorităţilor locale de a-şi gestiona propriile resurse financiare în baza principiului autonomie locale şi financiare.
Peste 44.000 de angajaţi din administraţia publică au fost în grevă de avertisment între orele 8,30 şi 10,30. Pe data de 9 februarie, sindicaliştii vor picheta sediul Ministerului Muncii şi Ministerului Administraţiei şi Internelor, iar în 12 februarie va fi declanşată greva generală pe termen nelimitat.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.