EUR
4,74 RON
(-0%)
USD
4,21 RON
(-0.25%)
GBP
5,39 RON
(-0.5%)
CHF
4,18 RON
(-0.23%)
AUD
2,99 RON
(-0.51%)
CAD
3,17 RON
(-0.66%)
BGN
2,42 RON
(+0.01%)
RUB
0,06 RON
(-0.72%)
ZAR
0,30 RON
(-0.69%)
BRL
1,13 RON
(-1.56%)
CNY
0,62 RON
(-0.22%)
INR
0,06 RON
(+0.18%)
1 EUR RON

TVR – MondoFilm îşi asumă responsabilitatea pentru incidentul din emisiunea „Dănutz SRL”

1

TVR – MondoFilm anunţă că îşi asumă întreaga răspundere pentru cele întâmplate în emisiunea „Dănutz SRL”, difuzată de TVR 1, duminică (31 ianuarie 2010) seară şi în cadrul căreia Romeo Dediu, chitaristul trupei Holograf, a suferit un accident uşor, după ce a fost lovit superficial la cap, în urma unei cascadorii.

„Realizatorii emisiunii au obligaţia să se asigure că invitaţii lor nu sunt puşi în pericol. Emisiunea ‘Dănutz SRL’ este o co-producţie TVR-MondoFilm, aceasta din urmă îşi asumă întreaga răspundere pentru partea editorială, inclusiv pentru cele întâmplate”, se arată într-un comunicat transmis de televiziunea publică. Potrivit sursei citate, Romeo Dediu s-a supus voluntar numărului de circ în urma căruia s-a produs incidentul.

Iulian Vrabete, colegul de trupă al lui Romeo Dediu, a declarat luni că, „din fericire, nu s-a întâmplat nimic grav”, membrii formaţiei fiind mai mult „şocaţi” de ceea ce s-a întâmplat. „Am fost invitaţi în emisiune să anunţăm concertele de la sfârşitul lunii februarie. Pe parcursul ei a existat un număr de cascadorie, la care am fost invitaţi să participăm, nefiind preveniţi, neştiind despre ce e vorba.

Numărul presupunea ca aceia care îl executau să ne taie cu sabia nişte ananaşi puşi pe vârful creştetului. Din nefericire, unul dintre cascadori nu a fost atât de îndemânatic şi l-a lovit pe colegul nostru Romeo. Lovitura i-a cauzat o tăietură superficială, care a presupus o deplasare la Spitalul Floreasca, unde i s-au pus nişte copci, a fost cusut”, a precizat Iulian Vrabete.

El a adăugat că lui Romeo Dediu i s-a făcut şi o radiografie, după care a fost lăsat să plece acasă. Totodată, în şedinţa de marţi, Consiliul Naţional al Audiovizualului va analiza acest caz din perspectiva legislaţiei privind protecţia minorilor. „Dovedindu-se un accident cu potenţial de risc, îţi pui problema dacă nu cumva publicul poate fi afectat şi, în primul rând, publicul minor, care este cel mai vulnerabil”, a declarat luni preşedintele CNA, Răsvan Popescu.

loading...

Citește și
1 Comentariu
 1. remus cristea spune

  Cu incidentul din ianuarie 2010 la emisiunea Danutz srl cu chitaristul Romeo Dediu,nu a fost numar de circ,a fost o demonstratie de arte martiale prezentate de doi cascadori pe care ii cunosc si nu sunt artisti de circ,sunt cascadori.
  Eu sunt artist de circ din familie,lucrez de la virsta de 5 ani si cunosc ce este arta circului,orice numar de circ se executa fara a periclita viata cuiva.
  Eu sunt acrobat pe sirma la inaltime,trapezist,jongler,saltator,dresor si de
  23 ani lucrez un numar de traditie a familiei mele,
  aruncatorul de cutite la tinta si in tot acest timp nu am avut nici un incident cu absolut nimeni si arunc la tinta cu cutite artizanale facute de mine care nu taie si nu sunt ascutite.
  Inainte de a pregati un numar de circ ,iti trebuie multe ore si ani de antrenament,asadar avem rugamintea ca acel incident de demonstratie de arte martiale,prezentat
  de asa zisii cascadori profesionisti,sa nu il mai
  numiti numar de circ pentu ca nu este,oricum acel
  incident nu trebuia sa se intimple,ei trebuia sa-si ia mai multe masuri de precautie,exemplu cascheta de pe capul chitaristului trebuia sa fie mai mare,pentru a nu-i pune viata in pericol chitaristului si celorlalti participanti.
  Rugamintea noastra a artistilor de circ este de nu a mai cataloga o demonstratie bizara ca find numar de circ.Pentru a demonstra ca esti artist de circ trebuie sa ai un atestat sau o carte de munca in care sa scrie artist circ.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.